Berlingske Business

Torm sejler for fuld damp og overvejer børnotering i New York

torm
Torm Foto:

Resultatet for de første ni måneder er mere end 20 gange bedre end sidste år. Rederiet overvejer nu notering på New York Stock Exchange.

Rederiet Torm fortsætter for fuld damp ud af kriseårene med et kvartalsdriftsresultat på 71,4 mio. dollar. Til sammenligning hed resultatet i samme kvartal sidste år 4,0 mio. dollar.

Ser man på årets første ni måneder samlet, så er resultatet på 108,2 mio. dollar mere end 20 gange bedre end i 2014, hvor driftsresultatet kun løb op i 5,2 mio. dollar. Det skal ses i lyset af, at omsætningen på 354,2 mio. dollar kun er omkring tre gange større end sidste år.

Fremgangen skyldes, at Torm i tredje kvartal har fået de højeste rater på produkttank siden 2008. Det skyldes primært den fortsat høje udnyttelsesgrad på raffinaderierne, som skabte øget efterspørgsel efter transport af raffinerede produkter.

Torm

»I tredje kvartal 2015 leverede Torms stærke operationelle platform de højeste fragtrater i produkttank siden 2008 og et positivt EBITDA på USD 96 mio. Torm demonstrerede finansiel og strategisk fleksibilitet i tredje kvartal 2015 gennem købet af tre MR-skibe, indgåelsen af to nye finansieringsaftaler samt afhændelsen af tørlastaktiviteterne, som gør TORM til et rent produkttankrederi,« lyder det i en kommentar til regnskabet.

»Selskabets gode resultater og mange skibe på vandet betyder, at TORM er velpositioneret til at drage fordel af den lovende trend i udbud og efterspørgsel i markedet.«

Mens tankforretningen går strygende, bød tørlastforretningen på et underskud på én mio. dollar. Torm e dog nu helt ude af det kriseramte tørlastmarked med salget af skibene TORM Bornholm og TORM Anholt.

Kvartalsregnskabet byder også på en præcisering af forventningen til årets resultat. Her forventer Torm nu et driftresultat før nedskrivninger og afskrivninger (EBITDA) på 200-220 mio. dollar og et resultat før skat på 115-135 mio. dollar. Tidligere lød forventningerne på henholdsvis 190-230 mio. dollar og 115-155 mio. dollar.

Torm oplyser i forbindelse med regnskabet, at man overvejer en børsnotering på New York Stock Exchange sideløbende med noteringen i København.

Topchef Jacob Meldgaard forklarer til Berlingske Business, at det i så fald skal ske for at øge interessen for Torm-aktien og sikre en bedre prissætning.

Det vil samtidig øge kendskabet til rederiet blandt finansverdenens aktører i New Yor, hvilket kan gøre det lettere for Torm at finde kapital i markedet,hvis det skulle blive nødvendigt i forbindelse med strategiske beslutninger i fremtiden.

30BBMThomas-Woldbye.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen