Berlingske Business

Lundbeck får grønt lys for udvidet brug af Brintellix i USA

sdff
Lundbeck i Valby fredag den 2 marts 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Foto:

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har onsdag godkendt en supplerende registreringsansøgning for Lundbecks antidepressive middel Trintellix/Brintellix.

Med godkendelsen kan Lundbeck opdatere indlægssedlen for midlet til også at fortælle, at midlet forbedrer proceshastigheden hos patienter med depression.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Lundbeck onsdag aften.

- Trintellix (vortioxetin) er den første FDA-godkendte antidepressiv, der har data i indlægssedlen, der viser positiv effekt på proceshastighed - et aspekt af kognitiv funktionsevne, der er hæmmet hos mange patienter med akut depression. Svær depression er blandt de førende årsager til funktionsnedsættelser og udgør en meget høj andel af den samlede globale sygdomsbyrde, hedder det.

"FDA" står for "Food and Drug Administration".

Depression påvirker patienter med flere alvorlige symptomer end nedtrykthed. Symptomerne kan omfatte blandt andet nedtrykt sindsstemning, interessetab, søvnmangel, koncentrationsbesvær, langsom tankevirksomhed og tankebesvær.

- Mange af mine patienter med depression anerkender ofte ikke, at deres kognitive symptomer er en del af deres depression. Som en del af et omfattende behandlingsforløb er det vigtigt for klinikere at tale med deres patienter om alle symptomer associeret med depression. Denne opdaterede dokumentation på Trintellix giver vigtige oplysninger, som kan føre til at forbedre diskussioner mellem læger og patienter om at behandle depressionens mange symptomer, udtaler Dr. Gregory Mattingly, Associate Clinical Professor, Department of Psychiatry, Washington University School of Medicine, i meddelelsen fra Lundbeck.

Godkendelsen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder kommer i kølvandet af Lundbecks supplerende ansøgning efter afslutningen af to patientstudier, Focus og Connect-studierne. De to var placebo-studier med henblik på at undersøge netop effekten af Trintellix på Digital Symbol Substitution Test (DSST) under behandlingen af akut depression.

- Komparative studier er ikke foretaget til demonstration en terapeutisk fordel over for andre antidepressiva, målt på DSST. Men dette er den første godkendte indlægsseddel inden for depression, der inkluderer positive DSST-resultater, oplyser medicinalselskabet i Valby.

FDA godkendte Trintellix i september 2013. Vortioxetin, som det aktive stof i præparatet hedder, er godkendt i cirka 77 lande.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen