Berlingske Business

Efter gigantnedskrivning: Falck taber 3,6 milliarder kr.

BM
Jakob Riis, topchef i Falck Foto:

Topchef Jakob Riis tager hårdt fat i den kriseramte redningskoncern Falck. En gigantisk nedskrivning giver et tab på driften på 3,2 milliarder kr., og det fører til et samlet tab på 3,6 milliarder kr. på bundlinjen sidste år.

At der skal brydes ned, før der kan opbygges et nyt og stærkere Falck, synes at være strategien for den nye topchef, Jakob Riis. Han spuler ud i bøgerne efter forgængeren Allan Søgaard Larsen, og Falck tager nu et kæmpetab på driften på 3,2 milliarder kr. efter store nedskrivninger, omstruktureringsomkostninger og afskrivning på dårlige kundekontrakter.

Det fremgår af årsregnskabet, der netop er offentliggjort. Her står der også, at bundlinjen ender med et tab på 3,6 milliarder kr., mens omsætningen i Falck i 2017 var næsten uændret i forhold til 2016 på godt 15 milliarder kr. Uden nedskrivninger var driftsindtjeningen (ebita) sidste år på sølle to mio. kr. Året før tjente virksomheden 758 mio. kr. på driften.

Jakob Riis forsøger ikke at skjule, at det er et utilfredsstillende regnskab for Falck, hvor han er sat ind for rydde op.

»Vores regnskabsmæssige resultat er utilfredsstillende. Vi havde væsentlige nedskrivninger på goodwill og andre aktiver i 2017, men det ændrer ikke ved, at vores underliggende driftsmargin i flere år har været faldende. Den udvikling skal vi have vendt. Vi har en række robuste planer og er begyndt at implementere tiltag, der skal genoprette vores lønsomhed fra den nuværende underliggende overskudsgrad på to-tre procent,« lyder det fra Jakob Riis i en kommentar til regnskabet.

24BUS20170821-143650-4BM-15.jpg

Falck-bossen forventer at genskabe et lønsomt Falck i løbet af i år og næste år, i takt med at det spareprogram på en halv milliard kr., som Jakob Riis tidligere har meldt ud, bliver ført ud i livet i år og derefter er sat til at slå fuldt igennem i 2019.

Som Jakob Riis tidligere har sagt til Berlingske, er Falck, som i mange år voksede via utallige knopskud og opkøb, blev overhalet af virkeligheden. Falcks forretningsmodel er simpelthen ikke fulgt med den hidsige vækst.

BM

»Vi er begyndt på en rejse, der skal forandre vores forretning fra en decentral styring til at bygge på globale driftsmodeller. Vi vil skabe et Falck med fokus på de centrale forretningsenheder og geografiske markeder, optimere vores drift ved at indføre smartere arbejdsmetoder og opbygge en stærkere virksomhed,« lyder det fra Jakob Riis i regnskabet.

Han udtaler videre:

»Standardiserede processer og digitalisering kommer til at spille en central rolle på tværs af vores serviceområder og administrative funktioner. Innovation, fokus på resultatstyring og en styrkelse af vores brand er ting, der skal være med til styrke fremtidens Falck. I takt med at vi får dette på plads, vil vi kunne udnytte vores potentiale og blive en ubestridt spiller inden for ambulancetjenester samt styrke vores nordiske førerposition inden for healthcare og vejhjælp,« siger Jakob Riis.

Falck har aktiviteter i 35 lande og har flere end 37.300 medarbejdere.

BM

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen