Berlingske Business

USA-virksomhed med danske rødder åbner kontor i Danmark

30BUSMickey-Beyer-Clausen.jpg
Danske Mickey Beyer-Clausen og hans virksomhed Mental Workout, som har base i New York, etablerer sig nu i Danmark. Virksomheden sælger mobile apps om psykologi. Foto: Erik Refner

Den amerikanske virksomhed Mental Workout, som danskerne Mickey Beyer-Clausen og Tony Hanna står bag, er på vej til at etablere sig i Danmark. DONG Energy er blandt de første danske kunder.

Man skulle tro, at en vellykket start i USA ville få en dansk iværksætter til at betragte det danske marked som en ubetydelig plet på landkortet. Og man skulle også tro, at det amerikanske marked ville være en tilstrækkelig stor mundfuld for en lille virksomhed med bare seks år på bagen. Men dér tager man fejl.

40-årige Mickey Beyer-Clausen og 38-årige Tony Hanna, som står bag virksomheden Mental Workout, ser muligheder på det danske marked, som har fået dem til at tage den store beslutning om virksomhedens første ekspansion uden for USA.

De stiftede virksomheden i New York i 2009, og virksomheden har siden sendt en række apps på markedet, som kan afhjælpe eksempelvis søvnproblemer, stress og flyskræk. Omkring 200.000 har downloadet en app fra Mental Workout, som siden også er blevet leverandør til det store amerikanske sundhedsforsikringsselskab Cigna, der har licenseret virksomhedens søvn-, meditations- og rygestops-apps til international distribution på ti sprog. Også USAs største sundhedsforsikringsselskab, UnitedHealth Group, er på kundelisten.

»Vi er et amerikansk selskab, og vores hovedfokus er på USA. Det har det været lige siden begyndelsen, men nu er vi klar til at sætte et kontor op i Danmark. Kontoret skal primært fokusere på virksomhedskunder,« siger Mickey Beyer-Clausen.

Mulighederne på det amerikanske marked er ellers nærmest uendelige for en lille virksomhed som Mental Workout med 15 ansatte. Men når det gælder virksomhedskunder, er der en særlig grund til at tage turen over Atlanten og etablere sig på det danske marked, fortæller Mickey Beyer-Clausen.

»Det, vi laver i Mental Workout, passer til virksomhedskulturen i mange danske virksomheder, og det passer til idéen om at tage hånd om sine medarbejdere gennem sundhedsprogrammer og personalegoder,« siger Mickey Beyer-Clausen.

DONG blandt de første danske kunder

I USA er Mental Workout allerede leverandør til et par meget store og internationalt kendte amerikanske virksomheder og institutioner. Blandt andet virksomheden Nike og cancerinstitutet Dana-Faber, som samarbejder med Harvard Medical School.

ey vinder

Mental Workout har fået et gennembrud hos virksomhedskunder, efter at virksomheden er begyndt at levere en hel pakkeløsning, der udover apps også indeholder foredrag, workshops og webinarer med de eksperter, der har leveret indholdet til virksomhedens apps.

I Danmark er DONG Energy blandt de første kunder. Her leverer Mental Workout sin pakkeløsning inden for både meditation og hjælp til bedre søvn, hvilket matcher to af fire fokusområder i DONG Energys nye sundhedsstrategi, nemlig søvn og mental balance.

BM

Mental Workout har også kørt pilot-projekter hos andre store danske virksomheder, og ordrerne er så småt begyndt at tikke ind.

Etableringen i Danmark er også med til at understøtte virksomhedens skift i strategisk fokus. Mental Workout begyndte som en forbrugerrettet virksomhed, der udelukkende solgte apps til enkeltpersoner. Men selv om download-raten var høj i forhold til udbredelsen af mobilt udstyr i slutningen af 2000erne, havde Mickey Beyer-Clausen større ambitioner for Mental Workout.

22BUSMartin-Borgstroem.jpg

»Selv om vores app mod flyskræk blev downloadet 700 gange om dagen, så var det ikke en solid forretning,« siger Mickey Beyer-Clausen.

Derfor besluttede virksomheden at flytte fokus og i højere grad blive en business-to-business-virksomhed for at nå bredere ud.

Danmark som laboratorium

Mental Workout venter at slå dørene op for sit danske kontor i første kvartal 2016, så foreløbigt arbejder en lille dansk stab fra et kontorhotel. Men med den stigende aktivitet på det danske marked er Mickey Beyer-Clausen også selv jævnligt i Danmark.

13BUSvaekst-side-13.jpg

Som led i sin entré på det danske marked har Mental Workout lavet aftaler med flere danske eksperter og foreløbigt valgt at oversætte søvn-app’en Good Night, meditationsappen Mindfulness Meditation samt en række foredrag og webinarer til dansk. Men der er mere på vej på dansk.

Set i et længere perspektiv håber Mickey Beyer-Clausen, at Mental Workout i Danmark kan høste erfaringer i forhold til en mulig fremtidig ekspansion til andre markeder.

(FILES) The Apple logo is seen in this September 11, 2012 file p

»Danmark er et lille og overskueligt marked. Det er et fantastisk laboratorium for os, når vi vil ind på nye markeder med en model, som er internationalt gangbar,« siger Mickey Beyer-Clausen.

Mental Workout offentliggør ikke regnskab, men er ifølge Mickey Beyer-Clausen tæt på breakeven.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen