Berlingske Business

Rambøll vokser på danske spidskompetencer

Rambøll vokser på danske spidskompetencer - 1
Rambøll har de seneste år oplevet stor vækst inden for energiområdet. Et af de spektakulære energiprojekter lige nu er Polarled Pipelinen. Rambøll Olie & Gas har af Statoil fået til opgave at udforme en 481 km lang og 36 tommer stor rørledning til transport af gas fra Norskehavet til Nyhamna i det nordlige Norge.

Den internationale danske ingeniørvirksomhed har fået godt fat i energiområdet inden for det seneste årti, og i dag er det koncernens stærkeste vækstområde.

Den tekniske rådgivervirksomhed, som i dag hedder Rambøll, blev grundlagt få måneder efter Anden Verdenskrigs ophør tilbage i 1945 af Børge Johannes Rambøll og Johan Georg Hannemann.

I dag små 68 år senere er kontoret med de to ingeniører vokset til næsten 10.000 medarbejdere ansat i Rambøll Gruppen over hele kloden.I de seneste år er den største vækst i koncernen sket inden for energi og olie/gas-området med vækstrater på 30 pct om året.»Vi har arbejdet fokuseret på energi­området de seneste 25 år. Her har vi set en fin udvikling, men i særlig grad de sidste fem år er energi og olie/gas blevet vores stærkeste vækstområde, forklarer Søren Holm Johansen.Rambøll har 1.500 medarbejdere bare inden for det område, hvoraf cirka 1.000 af dem sidder i Danmark og 500 i Mellem­østen og Norge. Det er typisk meget store opgaver i udlandet, som hiver ingeniør opgaver til kontoret i Danmark.Senest har Rambøll vundet en meget stor kontrakt med Statoil om at etablere en gasrørledning mellem fastlandet og en boreplatform i Nordnorge. I England og Tyskland har de respektive regeringer stort fokus på vindenergi i disse år, og her har Rambøll haft held til at komme med på en række større opgaver.Rambøll har fået godt fat i en global trend, hvor fokus i høj grad er rettet mod at bruge ressourcer, der findes lokalt.»Energiselskaber i hele EU omstiller sig i disse år til vedvarende energi. I Danmark har forsyningssikkerhed været på dagsorden siden 70erne, og det har givet os en række erfaringer og ekspertiser, som vi i dag kan nyde godt af, når vi går efter opgaver i EU og globalt,« forklarer Søren Holm Johansen.De danske erfaringer gør sig ikke kun gældende inden for vindenergi. Også en typisk dansk disciplin som fjernvarme bringer i disse år opgaver hjem til Rambøll.Særligt i Østeuropa er flere store fjernvarme­opgaver i gang, og i Mellemøsten har Rambøll held med projekter inden for fjernkøling.Søren Holm Johansen spår et markant vækstområde inden for køling i den del af verden i den nærmeste fremtid.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen