Berlingske Business

Minister åben for enklere brandkrav

Copenhagen Climate Finance Meeting
Arkivbillede af miljøminister Martin Lidegaard. Foto:

Miljøminister Martin Lidegaard vil undersøge mulighederne for at lempe de danske brandkrav. Det sker efter Berlingske Business kunne fortælle, hvordan flere virksomheder fravælge Danmark og i stedet placere sine lagre i udlandet som følge af skrappe brandkrav.

Danske virksomheder føler sig så presset af de danske brandkrav, når de skal opføre nye lagerhaller, at de i stedet vælger at placere lagrene i udlandet. Her er brandkravene nemlig lavere, hvilket kan spare virksomhederne for millioner af kroner i byggeomkostninger.

Det sender ikke alene skatteindtægter og arbejdspladser i en bue uden om Danmark, samtidig går byggebranchen herhjemme glip af oplagte arbejdsopgaver. Det fik formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen (V), til at reagere.

Hun stillede ministeren for klima energi og byggeri, Martin Lidegaard (R), et paragraf 20 spørgsmål og spurgte ind til hans holdning til de danske særregler om brandkrav til lagre og andet erhvervsbyggeri, som gør det mere rentabelt for danske virksomheder at opføre lagre i nabolande som Tyskland og Sverige.

Det drejede sig blandt anden om transportvirksomheden DSV, som Berlingske Business tidligere kunne fortælle, havde valgt at lægge sit 48.000 kvm store lager i Landskrona i stedet for i Danmark, fordi byggeomkostningerne på den anden side af Øresund var omkring 20 millioner kroner lavere. Det var ikke af lyst men af nød, fortalte Brian Winther Almind, direktør for ejendomsporteføljen hos DSV.

Derfor vil Martin Lidegaard nu undersøge mulighederne for at lempe de danske brandkrav, der kan sikre en stærkere konkurrenceevne. I sit svar til Eva Kjer Hansen oplyser ministeren blandt andet, at regeringen på nuværende tidspunkt udarbejder en byggepolitisk strategi.

Og som et led i den kommende byggepolitiske strategi vil regeringen gennemgå reguleringen af byggeriet for at se på, om de kan forenkle kravene til opførelse af byggeri.

»Konkret vil regeringen se på de erhvervsøkonomiske konsekvenser af byggereguleringen, herunder brandkravene, med henblik på at gennemføre regelforenklinger, der skal bidrage til billigere byggeri,« skriver ministeren i sit svar.

Det er meldinger, der glæder Eve Kjer Hansen.

»Jeg synes faktisk, der er en vis seriøsitet ved ministerens svar. Han erkender, det betyder noget for danske arbejdspladser, og at det er et område, som skal undersøges. Jeg har en forventning om, at når han siger sådan, så gør han også noget ved det,« siger hun.

Med ministerens udmelding opfordrer Eva Kjer Hansen nu branchen til komme på banen med eksempler på opførelser af lagerhaller i Danmark, der kom til at koste mere end ventet som følge af de danske brandkrav.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen