Berlingske Business

Kapitalfond samler servicekørsel

pix-Catacap
I midten ses Jens Hahn-Petersen, partner i kapitalfonden Catapac.

To af de ledende aktører inden for pensionist- og handicapkørsel på Sjælland kommer under kapital­fonden Catacaps vinger. Kikkerten er nu rettet mod resten af landet.

Sådan beskriver kapital­fonden Catacap situationen inden for servicekørsel i Danmark, og det er en af hoved­årsagerne til, at den nu har vendt blikket mod branchen og investerer i den.

Det sker i forbindelse med, at to af de markante aktører inden for handicap- og pensionistkørsel, Handicap-Befordring og Colum-bus, vælger at fusionere og samtidig sælge 60 procent af den fusionerede virksomhed til Catacap.

Kapitalfonden Catacap er målrettet små- og mellemstore virksomheder, og midlerne kommer i høj grad fra pensionsselskaber. Partner i kapitalfonden Jens Hahn-Petersen ønsker ikke at sætte kroner og øre på sin investering, men fremhæver over for Berlingske Business, at der er tale om »veldrevne« virksomheder med overskud, der opererer på et marked, hvor der er store muligheder for at vinde markedsandele.

»Vi ser et marked, der ser ret stort ud. Det bedste bud er nok i omegnen af fire milliarder kroner. Den samlede virksomhed omsætter for omkring 200 millioner kroner, og det viser, at de har en lille markedsandel – og det på trods af at de faktisk er den største aktør,« siger han og tilføjer:

»Vores interesse bliver vakt ved, at det er et så fragmenteret marked. Det betyder i vores optik, at der er potentiale for at rulle virksomheden ud i både det eksisterende område, hovedstaden og Sjælland, samt i et større geografisk område.«

Ideen stammer fra vognmændene

Catacap går ind i investeringen med den samme horisont, som den sædvanligvis arbejder efter – hvilket vil sige tre til syv år. Og det er begge opkøbte virksomheder indforstået med.

Faktisk kommer hele ideen om at samle og professionalisere servicekørslen fra vognmændene selv – og altså ikke pengemændene. Direktøren for Handicap-Befordring, Frank Nissen, forklarer, at han og Colum-bus i mange år har været konkurrenter i det storkøbenhavnske, men at de i 2012 bliver tvunget til at tænke på en ny måde.

Baggrunden er, at Københavns Kommune kommer med et udbud, der er så omfangsrigt, at ingen af dem kan klare det på egen hånd. På den baggrund vælger de at begynde at arbejde sammen. Og det er det samarbejde, der nu fører til, at de slår forretningerne sammen, og at de får en investor ind i de ellers tidligere familieejede selskaber.

Tid til professionelle kræfter

Frank Nissen forklarer, at selskaberne nu føler, at det er på tide at indsætte professionelle kræfter, der kan være med til at løfte forretningen endnu mere.

»Vi har hver for sig været dygtige til at drive vores forretninger. Alene i Handicap-Befordring er vi fra 2005 gået fra at omsætte 30-35 millioner kroner til sidste år at komme op på næsten 145 millioner. Der har for mit vedkommende været en del læring i processen. Nu er jeg så nået et punkt, hvor jeg savner vejledning til at tage den herfra,« siger Frank Nissen til Berlingske.

I den forbindelse har det dog været centralt for ham at finde en investor, der viste den rette entusiasme for branchen. En stor pengepose har aldrig været nok i sig selv.

»Én ting er, at det har været vigtigt for mig at finde en løsning, hvor jeg personligt kunne fortsætte i selskabet. En anden har været, at vi fandt en partner, der gad sætte sig ind i vores forretning og forstå den. Det har vi nu. Derfor er jeg godt tilfreds,« siger han og tilføjer:

»Prisen har aldrig været det primære i processen – det har været, hvem der har forståelse for vores forretning.«

Kunderne blev spurgt

Ifølge Catacap-partner Jens Hahn-Petersen er investor og virksomheder helt på bølgelængde. Han eksemplificerer det ved at fortælle, at Catacap blandt andet interviewede selskabernes kunder i forbindelse med, at kapitalfonden gjorde sig klog på både branchen og selskaberne.

Catacap indsætter i forbindelse med opkøbet Per Gullestrup, partner i Clipper Group og Operating Partner i CataCap, som bestyrelsesformand i det nye samlede selskab.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen