Berlingske Business

Iværksætter vil trumfe bankernes mobilbetaling

24BUSVAeKSTY-Kim-Vindberg-L.jpg
Det Bluetooth-baserede mobilbetalingssystem Meewallet er allerede i drift i 18 danske byer. ?efter at administrerende direktør i selskabet ?bag Meewallet Kim Vindberg-Larsen har rejst et millionbeløb via noget, der kunne minde om aktie-crowdfunding, skal Meewallet ?for alvor rulles ud. Foto: Martin Dam Kristensen

Meewallet er gået i infight med både banker og udenlandske tech-kæmper. Virksomheden står bag et Bluetooth-baseret mobilbetalingssystem, og det er allerede i brug i 18 danske byer.

Det skal være nemt, sikkert og hurtigt. En lang række store, små, nationale og internationale virksomheder forsøger i disse år at koble den læresætning med mobilbetalinger. Hvad de færreste nok ved er, at der i Randers ligger en virksomhed, som har særdeles store ambitioner på det her område.

Virksomhedens koncept hedder Meewallet, og det er allerede i brug i 18 danske byer, deriblandt i hovedstadsområdet.

Den østjyske iværksættervirksomhed har nu i et par år arbejdet fuld tid på at udvikle og teste systemet. Virksomheden hedder formelt Meedkk A/S og er etableret af 41-årige Kim Vindberg-Larsen, der har en baggrund inden for finansiel IT, og han store ambitioner med sin virksomhed.

»Den komplekse del af Meewallet er et mobilbetalingssystem til daglig brug. Og der er tale om hele infrastrukturen. Fra kunden står og betaler til hele backend-systemet og autorisationen. Det kører allerede i praksis, og vi har patenteret en del af teknologien. Systemet skal afløse de plastikkort, vi alle kender, ligesom plastikkortene afløste checkhæftet,« siger han.

Historien om det ambitiøse projekt Meewallet tager sit udgangspunkt i nogle løse ideer, som Kim Vindberg-Larsen rystede sammen for snart et årti siden. Det grundlæggende koncept blev stille og roligt formuleret, og i 2012 valgte han at søsætte projektet officielt.

Kim Vindberg-Larsen står bag firmaet MeeWallet

Den elektroniske pung

Og det blev, som navnet Meewallet også indikerer, udviklingen af en elektronisk pung, hjemmehørende i brugernes smartphone. På trods af at den elektroniske pung med tiden – og de rette godkendelser – skal kunne huse alt fra rabatkort til sygesikringskort, er et helt centralt punkt muligheden for at kunne betale med det. Blandt andet fordi konceptet også bunder i, at det skal være ligetil at vælge at købe via eksempelvis et medlemskort af en forbrugerforening, når kunden netop står i en butik, der er medlem.

Derfor har Kim Vindberg-Larsen måttet gå i direkte infight med såvel de danske bankers mobilbetalingssystemer som Swipp og MobilePay og de store udenlandske aktører som Google og Apple, der også gør sig i betalingsløsninger.

Men det bekymrer ikke Kim Vindberg-Larsen. For han er klar til at invitere konkurrenterne indenfor i sin elektroniske pung. De kan bare være en af flere betalingssystemer, der ligger i pungen.

»Vi sammenligner os ikke med eksempelvis Swipp og MobilePay. De overfører penge, og de kan principielt inkluderes i vores pung. Vi har også vores eget system til mobilbetaling, men vores pung kan også indeholde jagtkort, kørekort, sygesikringskort med mere,« siger han.

Han har dog også bygget sit eget system op, og det er i høj grad det, virksomhedens knap 20 medarbejdere arbejder med. Betalingssystemet i Meewallet er ikke bygget op om teknologier som NFC (Near Field Chip), QR-kode eller mobilnummer-identifikation. Systemet er i stedet bygget op om Bluetooth-teknologien, som mange nok kender fra headset-opkobling.

08BUSvaekst---Karl-Andreass.jpg

Rent praktisk, stiller kunden sig op foran skranken, trykker sig ind på en app på smartphonen og skaber på den måde kontakt til Meewallets lille, ægformede salgsterminal, der så sørger for, at transaktionen kan gennemføres på sekunder. Det eneste, det kræver fra kunden, er en godkendelse og PIN-kode.

Hvad det hele kan blive til på længere sigt, vil tiden vise. Lige nu er Kim Vindberg-Larsens fokus at rejse penge og rulle teknologien ud. Han er i princippet ikke bange for at lukke større eksterne investorer ind. De skal selvsagt komme med det rette tilbud, men det skal også dele hans filosofi.

dcf

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen