Berlingske Business

Her er de 15, der slap gennem elevator-testen i Berlingske Business Boost

15 iværksættervirksomheder er gået videre til finalen i Berlingske Business Boost-konkurrencen efter at have præsenteret deres idé for Mofibo-stifter Morten Strunge i en elevator. De får nu 15 minutter til at sælge deres idé til fem af landets mest kendte iværksættere.

STATUM vil skaffe personligheder til dansk erhvervsliv

Artiklen fortsætter under billedet
STATUM
Alexander Kragh og Nicolas Jørgensen fra STATUM. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København Ø

Hvem: Alexander Kragh og Nicolas Jørgensen

Hvad: Rekrutteringsplatform, der gennem algoritmer og maskinlæring matcher menneskers personlighed med en virksomhed, der har en kultur, som de vil trives i. Dermed flyttes fokus fra erfaring og uddannelse til fokus på personlighed. Målgruppen er kandidater inden for salg og marketing samt folk i job, der er passivt jobsøgende på den ene side, og virksomheder med største vækstbehov på den anden side.

Hvornår: Platformen er under udvikling. Forventet omsætning i 2017: 600.000 kr.

Cimmerse vil gøre webshops tredimentionelle

Artiklen fortsætter under billedet
Cimmerse
Casper Fabricius fra Cimmerse. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København K

Hvem: Casper Fabricius

Hvad: B2B-platform for webbaserede løsninger i 3D, Virtual Reality og Augmented Reality. Med får webshops og virksomheder mulighed for at præsentere deres produkter på nettet i 3D både med og uden VR/AR-briller.

Hvornår: I tidlig test hos de første kunder. Virksomheden blev etableret i januar 2017. Samlet investering cirka 100.000 kr.

boost

Gaest.com vil revolutionere mødeindustrien

Artiklen fortsætter under billedet
Gaest
Morten Strunge i elevatoren med Anders Boelskifte Mogensen fra Gaest.com. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: Aarhus C

Hvem: Anders Boelskifte Mogensen og Corey Morris

Hvad: En platform til mødeindustrien, som gør det hurtigt for forretningsfolk, konsulenter og projektledere at finde, booke og udleder steder til møder, workshops og konferencer.

Hvornår: Stiftet i 2015 og gik i luften i januar i år. Samlet investering: 13 mio. Kr. Forventer omsætning på 1,5 til to mio. kr. i 2017.

aa

Kostner Group hjælper it-chefer med at spare millioner

Artiklen fortsætter under billedet
Kostner
Co-founder og CEO Helle Næsager og marketingmedarbejdere Emil Dahlberg Jensen fra Konstner Group. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København N

Hvem: Helle Næsgaard og Mikkel Næsager

Hvad: Et værktøj baseret på kunstig intelligens, der på få timer kan hjælper it-chefer med at se, hvor der er besparelser at hente i deres it-infrastruktur, og træffe strategiske beslutninger på baggrund af egne data. Kostner kan komme med anbefalinger til fremtidig drift, herunder økonomisk optimering af softwarelicenser.

Hvornår: Forventer en omsætning på tre mio. kr. I 2017. Er i positivt cashflow og har ikke modtaget investeringer, men vil gerne have investorer med nu for at kunne vokse hurtigere.

Care4farm holder temperaturen i kartoffelkulen

Artiklen fortsætter under billedet
Care4Farm
Niels Bjerre fra Care4Farm. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: Kolding

Hvem: Niels Bjerre

Hvad: Et trådløst målespyd, som hjælper landmænd med at holde styr på temperaturen, når landmændene lagre korn, majs, rapsfrø, solsikkefrø eller kartofler i laden eller i markkuler. Landmanden får advarsel, hvis temperaturen bliver for høj eller for lav, og kan på den måde bevare kvalitet og værdi af afgrøderne.

Hvornår: Er på markedet. Omsætning indtil nu cirka to mio. kr. Investering: 80.000 kr.

LuggageHero vil gøre livet lettere for AirBnb-gæster

Artiklen fortsætter under billedet
LuggageHero
Jannik Lawaetz fra LuggageHero Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København K.

Hvem: Jannik Lawaetz

Hvad: En platform, der giver airbnb-gæster mulighed for at opbevare deres bagage i lokale butikker, cafeer, restauranter og hoteller, mens de oplever byen. Det giver supplerende indkomst til udbyderen, mens airbnb-gæsten slipper for at slæbe rundt på bagagen.

Hvornår: Servicen udbydes i dag i København og London. Er på vej i New York. Nuværende omsætning: Gennemsnitlig 150.000 kr. månedligt. Samlet investering: godt 3,1 mio. kr.

Boost_mish

Center Logistik vil løse trafikproblemerne i Københavns Indre By

Artiklen fortsætter under billedet
Center Logisitk
Poul Kristensen fra Center Logistik. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København K.

Hvem: Poul Kristensen

Hvad: Et datasystem, som sikrer at pakker fra forskellige distributører samles, så de leveres på en gang. Det skal f.eks. mindste antallet af varebiler i Københavns indre by. Målgruppen er i første omgang danske distributører, som PostNord og GLS, Coop, Arla, Dansk Supermarked, m.fl.

Hvornår: Systemet har været i funktion i Københavns Lufthavn i fire år.

SquidHub vil skabe orden i koordineringskaos

Artiklen fortsætter under billedet
SquidHub
Andreas Overbeck fra SquidHub. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: Lyngby

Hvem: Andreas Overbeck

Hvad: En løsning, der kombinerer huskelister, kalendere, fildeling og kommunikation i én app, som kan tilgås på både web, iPhone og Android. Et forsøg på at lave en simpel løsning til 90 pct. af befolkningen, når de skal koordinere private og arbejdsmæssige projekter.

Hvornår: Produktet er gratis og på markedet nu. I 2018 rulles premium features efter planen ud. Investering: mere end to mio. Kr.

First-8 vil underviser danskerne i førstehjælp

Artiklen fortsætter under billedet
First-8
Mark Nilsson og Anders Kjærsgaard fra First-8. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: Aarhus

Hvem: Mark Nilsson og Anders Kjærsgaard

Hvad: En landsdækkende virksomhed, som underviser i førstehjælp og brug af hjertestartere. Virksomheden skal tage konkurrencen op med de dominerende aktører. Bruger certificerede førstehjælpsinstruktører fra Livgarden. Henvender sig til både virksomheder og private.

Hvornår: Har arbejdet med idéen i to år. Omsætning i 2017 ventes at lande på fire til fem mio. kr. Har investeret 40.000 kr. af egen lomme.

Gonio VR gør fysioterapi nemt gennem virtual reality

Artiklen fortsætter under billedet
Genio VR
Jesper Aggergaard og Ege Jespersen fra Gonio VR. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: Valby

Hvem: Jesper Aggergaard og Ege Jespersen

Hvad: Fysioterapi gennem vitual reality. Værktøjet måler leds bevægelighed og smerteniveau og ud fra disse informationer genereres spil og aktiviteter, der automatisk tilpasses patientens niveau. Det sker ved hjælp af simpel maskinlæring. Kan spare tid i forhold til screening og dokumentation på hospitaler. Målgruppen er hospitaler, kommunale genoptræningscentre og på sigt private i hjemmet.

Hvornår: Har arbejdet med idéen i godt et år. Omsætning indtil nu: 9.000 kr. Investering: 100.000 kr.

aaa

Krizo sender store virksomheders krisehåndtering op i skyen

Artiklen fortsætter under billedet
Krizo
Morten Strunge i elevatoren med Peter Kruse fra Krizo. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København N

Hvem: Emil Pfeiffer Stenbøg og Peter Kruse

Hvad: En mobil, cloud-baseret krisehåndteringsplatform, som strukturerer beredskab, håndtering, dokumentation af opgaver samt kommunikation ved kriser og større driftsforstyrrelser. Målgruppen er organisationer med mere end 1.000 ansatte. Især børsnoterede virksomheder, og virksomheder med kritisk infrastruktur.

Hvornår: Har arbejdet med idéen i snart to år. Betaversion er klar. Ingen omsætningen. Samlet investering: 800.000 kr.

Lematik Nordics vil sende foodtrucks ud i de danske gader

Artiklen fortsætter under billedet
Lematic Nordics
Kjeld Guldmann og Martin Rahn fra Lematik Nordics. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: Vejle

Hvem: Kjeld Guldmann, Tina Bundgaard og Martin Rahn

Hvad: Mobile salgsenheder til salg af mad og drikkevarer, primært foodtrucks og foodtrailere, til kunder, der er etablerede eller ønsker at at starte op i streetfood branchen.  Er officiel nordisk forhandler for Food Truck Company.

Hvornår: Etableret 16. august 2017. De første tre ordre med en omsætning på cirka 2,7 mio. kr. er angiveligt i hus til levering i de kommende måneder. Samlet investering: 650.000 kr. fra ekstern investor samt tre stiftere uden løn i tre måneder.

Measurelet har opfundet et toilet, der kan måle urin og afføring

Artiklen fortsætter under billedet
Measurelet
Marie Bagger og Louise Bangsgaard fra Measurelet. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København Ø

Hvem: Louise Bagsgaard og Marie L. Bagger

Hvad: Et teknologisk toilet til sundhedssektoren, som kan veje/måle mængden af urin og afføring og sende data direkte til journalen. Målgruppen er sundhedsvæsnet, patienten, sygeplejersken og lægen.

Hvornår: Har arbejdet med idéen siden februar 2017. Har endnu ikke etableret en virksomhed. Investering: Cirka 30.000 kr.

Low-Fi vil gøre din stue til en koncertsal

Artiklen fortsætter under billedet
Low-fi
Stine Hulvej og Karsten Kjems fra Low-Fi. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: København Ø

Hvem: Stine Hulvej

Hvad: Et globalt peer-to-peer-fællesskab og en deleøkonomiske markedsplads for live musik. Den økonomisk driver i musikøkonomien i dag er livemusik. Ambitionen er at være en Airbnb for livemusik, som giver nem adgang til booking af livemusik i hele verden. Målgruppen er alle, der vil have en musikoplevelse, og målet er at forbinde musikelskere i alderen 27-60 år med upcoming talenter og uafhængige musikere.

Hvornår: Platformen ventes lanceret i slutningen af november 2017. Samlet investering: godt 550.000 kr., heraf 450.000 fra Innovationsfonden. Omsætning siden launch af første version: 300.000 kr.

BM

Shelter Bricks vil bygge huse og lejre af genbrugsplast

Artiklen fortsætter under billedet
Søren - Shelter Bricks
Søren Berg fra Shelter Bricks. Foto : Asger Ladefoged

Hvor: Frederiksberg

Hvem: Søren Berg

Hvad: Et sammenklappeligt byggemodul i genbrugsplast til at bygge huse med. Samles uden brug af værktøj. Idéen er at aftage store mængder af genbrugsplast og f.eks. bruge det til huse i UNHCRs flygtningelejre. Produktionsenheder skal opbygges lokalt.

Hvornår: Har udelukkende arbejdet på prototyper, og har endnu ikke etableret et firma. Samlet investering indtil nu: 270.000 kr.

 

Note: Iværksætterne er præsenteret i tilfældig rækkefølge.

Kilde: Iværksætternes egne oplysninger til Berlingske Business Boost.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen