Berlingske Business

Han renoverer Skagen fra hus til hus

20BUSGeisler.jpg
Erhvervsmand Bo Geisler har en garage med opvarmet gulv, malerier på væggen, en Harley Davidson, en Aston Martin DB9 og en Mercedes CL 500.

Bo Geisler tjente en formue på at sælge sin køkkenfabrik på Mors før finanskrisen. Nu er han i gang med at renovere Skagen hus for hus, men har for nylig måttet opgive drømmen om at genopføre svundne tiders badehotel på Grenen. Et projekt til 240 mio. kr.

»Præstegård med høj cigarføring«, lød en overskrift i »Bo Bedre« for et par år siden. Ganske rammende beskrivelse af Bo Geislers første hus i Skagen.

Den gamle præstegård i Vesterby på St. Laurentiivej har han toprenoveret med de bedste materialer, minimalistiske designermøbler og moderne kunst. Præstegården omfatter også et lysthus med et duftende, 70 år gammelt appelsintræ, en garage med varme i gulvet og malerier på væggene til Bo Geislers Mercedes CL 500 og Aston Martin DB9 og kromskinnende Harley Davidson. Og sidst, men ikke mindst en bunker fra krigens tid, som han har indrettet som bar og pejsestue.

1

Bo Geisler er ikke skawbo, men er flyttet ind i præstegården for et par år siden. »Jeg holder af det simple liv her. Alting er tæt på, jeg kan cykle til Netto og til bageren, og man møder mange spændende mennesker i byen, kunstnere, erhvervsfolk og en landevejsridder, som jeg havde boende et stykke tid,« siger han.

I 2007 solgte han sin køkkenpladefabrik på Mors til Ballingslöv-koncernen, som bl.a. ejer Kvik Køkkener. Men som uddannet tømrer havde han for meget virkelyst til at sætte sig hen og nyde frugterne af sit arbejde, og i Skagen kan han slet ikke lade være med at kigge nedslidte ejendomme ud og forvandle dem.

18BUSKroeyersvej-11.jpg

På en spadseretur i Skagen udpeger Bo Geisler med løs hånd sine seneste projekter. En gammel Skagen-villa, som nu er toprenoveret, byens gamle bibliotek, som er ombygget til eksklusiv butik med buede hjørne­vinduer a la Korsbæk, som rummer Benedikte Utzons design og to lejligheder på første sal med tagterrasser og udsigt over Kattegat. Nede på havnen har Bo Geisler netop overtaget byens nedlagte skipperskole med henblik på at indrette hotel med 30 værelser. Derudover en ejendom med tøj­butik på Viggo Hansens Plads midt i byen og et af de røde pakhuse på havnen.

Drømmen om et badehotel

Bo Geislers hidtil størst tænkte vision er genopførelsen af Skagen Badehotel på Grenen, som han har kørt sammen med partneren, Aalborg-developeren Torben Nielsen – et projekt til 240 mio. kr.

Den enorme romantiske træbygning nedbrændte under krigen, og siden har foretagsomme og Skagen-elskende forretningsfolk drømt om at bygge hotellet op igen. Først var det Ib Møller, stifter af havemøbel­producenten Trip Trap, der i samarbejde med Nordjyllands grand old man inden for developing, Thorkild Kristensen, forsøgte at genoplive hotellet. Men Skagen Odde Naturcenter på Grenen løb med politikernes velvilje, og badehotellet blev lagt i mølposen for år tilbage.

18BUSKroeyersvej-11.jpg

Men da Helle Thorning-regeringens miljø­minister Kirsten Brosbøl (S) introducerede tankerne om at tillade kystnært byggeri ti steder i Danmark, begyndte det at rumstere i hovedet på Bo Geisler – og på kommunens socialdemokratiske borgmester, Birgit S. Hansen.

»Jeg lånte det gamle materiale hos Ib Møller og fik udarbejdet nye tegninger. Det var jo et fantastisk gammelt hotel. Det var meget eksklusivt, zaren af Rusland boede der, og inden det brændte, var der planer om at indrette en zeppeliner-lufthavn. Christiansborg brændte jo også og blev genopført,« siger Bo Geisler.

Signaler fra Miljøstyrelsen

Borgmester Birgit S. Hansen var også begejstret ved tanken om at genopføre badehotellet på det gamle fundament, som stadig kan ses i marehalmen på Grenen:

»Men så kom der signaler fra Miljøstyrelsen om, at et hotel skulle genopføres, hvor Grenen Kunstmuseum og restaurant De To Have ligger i dag, og at projektet skulle ud i international arkitektkonkurrence. Det var jo ikke det, vi havde forestillet os, og et flertal i byrådet sagde nej til projektet, og alle byrådsmedlemmer, der er valgt i Skagen, stemte imod,« siger hun.

»Skagen har afvist mange gode projekter. Nordsøens Oceanarium skulle også have ligget i Skagen, men det sagde byen nej til, og i dag ligger centret i Hirtshals,« siger Bo Geisler.

»Folk i Skagen bryder sig ikke om, at der bliver lavet for meget om. Alting skal helst forblive, som det altid har været,« forklarer Birgit S. Hansen. »Det startede eksempelvis en voldsom debat, da vi gav tilladelse til, at en mand kunne udleje liggestole på Sønderstrand (stranden nord for havnen på Kattegat-siden, red.) »Der blev talt om tivolisering.«

Trods skuffelsen med badehotellet klør Bo Geisler på med sine øvrige projekter. Og så er han indtrådt i byens ambassadør-korps, som også tæller tidligere Carlsberg-boss Flemming Lindeløv og Danmarks ambassadør i Berlin, Friis Arne Petersen, som begge har sommerhuse i Skagen ligesom TV-doktor Peter Geisling.

»Vi har alle en stor kærlighed til byen. Vi arbejder på at få gode ting til at ske, prøver at fremme konkrete projekter, som vi kan lide, og så spiser vi selvfølgelig en god middag sammen, når vi mødes. Sidste gang på Brøndums Hotel,« siger Bo Geisler.

Hermed slutter vores sommerserie »Business på Skagen«, hvor journalisterne Birgitte Erhardtsen og Lars Erik Skovgaard drog på sommertogt med fotograf Mathias Løvgreen Bojesen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen