Berlingske Business
17:53Tak for i dag

Sulten dansk bøfkæde tager endnu en bid af Tyskland

boelskifte
MASH stifter og CEO hos Copenhagen Concepts (der står bag Mash) Jesper Boelskifte. Foto:

Sammen med søsterrestauranten Le Sommelier rykker den danske restaurantkæde MASH nu længere ind i Tyskland og fortsætter dermed sin internationale ekspansion.

Ambitionerne er store for selskabet bag de knivskarpe restaurantkoncepter MASH, Le Sommerlier og Umami.

MASH har i Odense for 14. dage siden åbnet den 7. restaurant i Danmark og i næsten samme bevægelse, som døren er åbnet i den fynske hovedstad, løfter administrerende direktør Jesper Boelskifte nu sløret for to nye restauranter.

MASH i Odense bliver den sidste af sin slags på dansk grund, slår direktøren for den fremadstormende kæde fast. Fremover vil der være fuld fokus på den internationale ekspansion, der skal supplere de nuværende restauranter i henholdsvis London og Hamborg.

Næste stop bliver Düsseldorf i Tyskland.

Billede

Copenhagen Concepts, som er selskabet bag MASH og Le Sommerlier, har i dag 12 restauranter i henholdsvis Danmark, England og Tyskland inklusiv to franchise-enheder i Københavns Lufthavn, der i 2015 omsatte for i alt 225 millioner kroner og havde 260 ansatte.

Nu åbner selskabet to nye restauranter i Düsseldorf i det nye Andreas Quartier. En Le Sommelier med plads til 120 personer og en MASH med plads til i alt 90 gæster.

»Düsseldorf er en sindssygt spændende by med et enormt potentiale. Det er i min optik en meget overset tysk by. Det man skal huske på er, at Düsseldorf uden sammenligning har Tysklands største opland. Samtidig er der i området omkring Düsseldorf en masse erhverv og industri, hvilket giver byen et meget internationalt snit og den har desuden et meget stærkt messesegment med 100 internationale messedage om året,« forklarer Jesper Boelskifte.

Billede

Det er særligt bøfkæden MASH, som Copenhagen Concepts frem til nu har satset på som international vækstmotor. Men nu skal det franske restaurantkoncept Le Sommerlier også op i gear.

»Det har været på tegnebrættet længe, at Le Sommerlier også skal til udlandet, og vi har de seneste år fået flere henvendelser om, at tage restauranten til udlandet. Men vi har ikke ment, at timingen var rigtig før nu,« siger han.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Artiklen fortsætter under billedet
MASH
MASH nyeste restaurant bliver i tyske Düsseldorf Foto : Copenhagen Concepts

I Düssseldorf vil MASH og Le Sommerlier udefra været to særskilte spisesteder, men rykker man ind i køkkenet, deler de to restauranter netop køkken.

Jesper Boelskifte forklarer, at Le Sommerlier i Düsseldorf bliver en prøveballon i forhold til, hvordan det koncept skal skæres i forhold til det internationale marked. For ambitionen om at åbne en Le Sommerlier i både London og Hamborg, hvor MASH findes i dag, er bestemt til stede.

business

Jesper Boelskifte har tidligere fortalt til Berlingske Business, at han ønsker at åbne to til fire restauranter i udlandet om året.

Noma

Fredag - Flammen

Fredag - Flammen

0 Kommentarer

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen