Berlingske Business

Trafikplan kan fordoble DSBs passagertal

Trafikplan kan fordoble DSBs passagertal - 1
Den store trafikplan er nået til perron, og DSB er yderst tilfreds. Foto: Morten Juhl

DSBs administrerende direktør, Søren Eriksen, er meget tilfreds med trafikplanen, der sikrer massive milliardinvesteringer i togtrafikken.

Betydningen af det nyligt indgåede trafikforlig kan næsten ikke overvurderes for DSB. Sådan lyder meldingen fra statsbanernes topchef, Søren Eriksen, der forventer, at trafikplanen kan sikre en fordobling af DSBs passagertal.

»Der er jo tale om massive og nødvendige investeringer i den danske infrastruktur. Jeg er tilfreds med trafikplanen, og når det hele er kørt ind, er en fordobling af antallet af kunder i Danmark bestemt ikke urealistisk. Det er faktisk min forventning,« siger Søren Eriksen.

94 milliarder kroner sat af

Trafikplanen, som forleden blev vedtaget af alle folketingets partier på nær Enhedslisten, afsætter 94 mia. kr. til kollektiv trafik og nye veje. Planen indeholder største satsning på jernbaneområdet i nyere tid, og der skal bl.a. investeres store milliardbeløb til udskiftning af de forældede jernbanesignaler overalt i landet.

Derudover er der afsat penge til forbedringer af en lang række jernbanestrækninger, der bl.a. skal sikre, at danskerne i fremtiden vil kunne rejse mellem landets største byer - København, Odense, Århus, Aalborg - på kun en time mellem hver by.

Behov for dobbeltsporet jernbane

Hvis den såkaldte »timeplan« skal realiseres, er det nødvendigt med en ny dobbeltsporet jernbane mellem København og Ringsted via Køge. Alternativt kan den eksisterende bane udbygges med et ekstra spor mellem Hvidovre og Høje Taastrup, men så vil timeplanen næppe være realiserbar. Alt peger derfor på en ny højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

»En ny bane mellem København og Ringsted giver den nødvendige kapacitet og er altafgørende. Banen er afgørende for at undgå store flaskehalsproblemer. Derudover glæder det mig, at der kommer dobbeltspor på Nordvestbanen til Holbæk. Trafikplanen er meget, meget vigtig for DSB,« siger Søren Eriksen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen