Berlingske Business

Torm: Tilfreds med forløbet af første kvartal trods tilbagegang

torm
Arkivfotot. Selvom rederiet Torm leverer tilbagegang både i top- og bund i regnskabet for første kvartal, er rederiets topchef, Jacob Meldgaard, tilfreds med resultatet. Foto:

Selvom rederiet Torm leverer tilbagegang både i top- og bund i regnskabet for første kvartal, er rederiets topchef, Jacob Meldgaard, tilfreds med resultatet. Det siger han til Ritzau Finans.

»Jeg synes, det er meget tilfredsstillende, at vi kan levere en profitabel bundlinje i et udfordret marked,« siger han og pointerer, at de faktorer, som rederiet selv er herre over, styres godt, mens det underliggende marked ikke er prangende.

At han er tilfreds alligevel, skal ses i forhold til, at Torm ifølge Jacob Meldgaard gør det godt relativt til de andre rederier i industrien.

Torms omsætning faldt til 172,8 mio. dollar fra 193,7 mio. dollar i første kvartal 2016, mens driftsoverskuddet, EBIT, blev reduceret til 13,7 mio. dollar fra 40,6 mio. dollar. Bundlinjen faldt til 5,6 mio. dollar fra 30,9 mio. dollar.

Torm

FORTSAT RATEMODVIND

Rateudviklingen er fortsat ikke med rederiet, selvom raterne i første kvartal efter fald i begyndelsen af kvartalet steg mod slutningen.

Der er ifølge topchefen ikke tale om et såkaldt »stepchange«, og han konstaterer at markedet er meget volatilt.

»Fragtraterne i produkttankmarkedet var i første kvartal på et svagt niveau i forhold ti fjerde kvartal sidste år, men steg mod slutningen af kvartalet,« skriver Torm i regnskabet.

Den gennemsnitlige indtjening pr dag (timecharter equivalent), lå i første kvartal i år på 15.264 dollar. Og i samme kvartal sidste år var den 19.845 dollar. I den forløbne del af andet kvartal, opgjort per 5. maj, er raten 15.628 dollar.

Af de to primære elementer, der bestemmer raterne er der kun medvind på den ene side - udbudssiden - mens den anden side efterspørgselssiden fortsat giver modvind.

SHIPPING-RECYCLING/WIDERIMAGE

Lagrene af raffinerede olieprodukter, som Torm sejler med overalt i verdenen er historisk høje og det gør, at kunderne ikke har travlt med at bestille transporter hos Torm

»Det er vores overbevisning, at vore kunder for nuværende ikke har brug for transporter, i samme omfang som når lagrene er lavere,« siger Jacob Meldgaard og oplyser at lagrene ligger tæt på det højeste niveau i fem år og cirka 10 pct. over det gennemsnitlige niveau i den periode.

Raffinaderierne har haft positive marginer på at raffinere råolie, og derfor har de med topchefens ord »haft incitament til at producere til lager«.

Udbudssiden ser derimod positiv ud.

»Ordrebogen er historisk lav. Der ser det meget positivt ud,« siger han.

Billede

BØRSNOTERING I USA FORTSAT MÅL, MEN IKKE AKTUEL NU


En børsnotering i USA af Torm i USA, er fortsat rederiets ambition, men for nuværende er det slet ikke aktuelt.

»Der skal være positivt momentum i ratemiljøet, og det er der ikke nu,« siger Jacob Meldgaard og tilføjer:

»Når det ikke er tilfældet, venter vi ikke tilstrækkelig appetit fra investorer på at købe sig ind i vores marked.«

Topchefen vurderer, at ratesvagheden overskygger, at markedet for børsnoteringer er livligt og positivt i USA for øjeblikket.

02BUSPix3-Karstensens-Skibs.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen