Berlingske Business

Tankrensning blev en god forretning

Der er nærmest kø hver morgen, når tankrensningsanlægget hos IAT Kemi A/S åbner kl. 6.30 om morgenen. Oftest er der tale om udenlandske lastbiler, der skal have renset tanke inden der kan komme returlæs på bilen.

Sådan var det slet ikke ment, da IAT Kemi etablerede anlægget i slutningen af 80''erne. Der var tale om et internt anlæg - til egne tankvogne.

I dag er det blevet en god niche-forretning med 8.000 tankrensninger om året ¿ heraf hele 85 procent for andre vognmænd. Mere end 60 procent af rensningerne er på tysk indregistrerede lastvogne.

Tankrensningsanlægget i Kolding har åbent fra 06.30 om morgenen til 21.30 om aftenen.

- Interesse vi oplever for at benytte vores anlæg hænger sammen med de skærpede krav til rengøring af tanke i forbindelse med transport af flydende stoffer, siger teknisk chef på IAT Kemis tankrensningsanlæg i Kolding, Hardy Ståhl.

Skærpede krav

Kravene gør sig især gældende ved transport af kemikalier,. Her betyder de kemiske reaktioner, der kan opstå mellem stoffer, at tankrensning er altafgørende. Dertil kommer transport af fødevarer som f.eks. mælk, juice og olier - og det hænger samme med de skærpede krav omkring fødevaresikkerhed, som opleves i disse år,

-Når en chauffør skal have ny last ombord, skal han først dokumentere, at vognen er rengjort i henhold til SQAS, der er den standard som den europæiske brancheorganisation for petrokemiske virksomheder CEFIC indførte allerede i halvfemserne. Vi blev certificeret tilbage i 1995 - som den første virksomhed i Skandinavien, siger Hardy Ståhl.

IAT Kemi giver chaufføren et friskt certifikat, når han forlader anlægget. Der har været kraftigt medvirkende til at efterspørgslen efter at benytte vores anlæg er steget så kraftigt.

Ét i Danmark

Udover IATs anlæg i Kolding findes der kun et andet anlæg i Danmark, der kan rense alle typer produkter. Det er er hos vognmand Johannes Rasmussen i Svebølle på Sjælland. Hos IAT er den maksimal kapacitet med de nuværende to rensehaller ca. 9.000 rensninger årligt.

- For en virksomhed som IAT Kemi, der lever af at transportere farligt gods, er det afgørende af vores produktionsapparat ¿ d.v.s. vores lastvogne og trailere m.v. ¿ er mest muligt på landevejen. Hurtig og sikker tankrensning sikrer, at vores tankvogne kører med høj effektivitet. Hardy Staahl peger på, at IAT Kemi opsamler deres affald fra rensningerne i underjordiske rensningsanlæg.

For at få en bedre håndtering af slammet fra tankrensningerne, indgik IAT Kemi i 2003 en aftale med Kommunekemi om afhentning og behandling af. De mål er nået - og derfor har man netop forlænget aftalen til 2007.

Aftalen indebærer også, at man fik installeret Kommunekemis elektroniske affaldshåndteringssystem, eDBS, så man stort set ikke står stille. Edbs giver også Hardy Ståhl mulighed for løbende at kunne udskrive statistikker og følge udviklingen på affaldsområdet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen