Berlingske Business

Skånetrafiken foreslås at overtage togdriften Malmø-København

Øresundstog - 2017112719505846
Trafikken over Øresund til Københavns Hovedbanegård og Østerport kan blive overtaget af Skånetrafiken fra december 2021. Free/René Strandbygaard/dsb

Togdriften mellem Malmø og København kan overtages af svensk Skånetrafiken i 2021 ifølge fælles forslag.

Transportministeriet og svenske Skånetrafiken foreslår, at Skånetrafiken overtager togdriften mellem Malmø og København fra 2021.

Det skriver Skånetrafiken i en pressemeddelelse. Dermed bekræftes medieforlydender fra tidligere mandag aften.

Ifølge pressemeddelelsen lægges der i et fælles forslag mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Region Skåne og Skånetrafiken op til, at sidstnævnte skal stå for togdriften mellem Malmø C, København og Østerport.

»Transportministeriet i Danmark og Skånetrafiken har samarbejdet om et forslag til en ny aftale om en forenklet og udvidet trafik mellem landene, som indebærer, at Region Skåne overtager ansvaret for trafikken til København H/Østerport fra december 2021.«

Rapport: Motorveje giver ingen vækst til yderområder Regeringe

»Skånetrafikken overtager også det praktiske ansvar for vedligeholdelse, kundehåndtering og trafikudbud,« skriver Skånetrafiken i en pressemeddelelse.

Forslaget vil blive del af kommende politiske forhandlinger af trafik- og vedligeholdelse af Øresundstrafikken på den svenske side. Det fremgår også, at fordelingen af det økonomiske ansvar for trafikken bliver fastholdt.

»Vi ser, at vi med udvidet samarbejde kan opnå samarbejds- og effektiviseringsgevinster for vores rejsende, hvilket blandt andet vil give bedre trafikinformation.«

»Det åbner også op for, at vi kan samle al vedligeholdelse hos én operatør,« siger Stefan Svalö, formand for Kollektivtrafiknämnden, et udvalg med ansvaret for kollektiv trafik i Skåne.

1

DSB's regnskab for 2016 viser ikke, hvor mange passagerer, der var på DSB Øresund, da tallene er lagt ind i statistikken for hele Sjælland. I 2015 var tallet 28.016.000 rejser på strækningen.

Talsmand for pendlerne på ruten, Michael Randropp, ser frem til forbedringerne:

»Det er en god dag for pendlerne på strækningen. Skånetrafiken vil køre oftere, har nye tog og har investeret i deres eget værksted, så de kan lave reparationer og vedligehold.«

»Som det er nu, er der mange forsinkelser, og operatørerne skyder skylden på hinanden. Med én operatør vil det være blive lettere at holde nogen ansvarlige.«

»Så en god dag for os rejsende, men en dårlig dag for DSB, der mister millioner af rejsende,« siger Michael Randropp.

10BUSPix-Rickard-Gustafson-.jpg

DSB's pressechef har ingen kommentarer til nyheden, men henviser til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, da der er tale om politiske forhandlinger.

Det er mandag aften ikke lykkedes Ritzau at få en reaktion fra Transportministeriet.

/ritzau/

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen