Berlingske Business

Nu rykker kampen om Mols-Linien til København

ML
Mols-Linien afholdt i dag generalforsamling, hvor det ikke overraskende blev vedtaget, at selskabet skal afnoteres. Nu skal Fondsbørsen i København tage stilling til, om dette kan lade sig gøre. Foto:

Dagens generalforsamling i Mols-Linien var en formsag, hvor kapitalfonden Polaris med sin store aktiemajoritet stemte rederiet mod en afnotering. De oprørske mindretalsaktionærer giver dog ikke op, så nu fortsætter kampen på fondsbørsen i København.

Udfaldet af den ekstraordinære generalforsamling i Mols-Linien var givet, allerede inden de første aktionærer havde sat sig i stolene på hotellet Comwell i det indre Aarhus.

Kapitalfonden Polaris havde gennem en række aktieopkøb hen over sommeren erhvervet sig lidt under 80 pct. af aktierne i Mols-Linien og var dermed et komfortabelt stykke over de 67 pct., der skulle bruges til vedtage flere af punkterne på dagsordenen. Heriblandt det mest springende: Afnoteringen.

z

Ifølge Børsen stemte 86,8 pct. af de fremmødte aktionærer for afnoteringen af selskabet, mens 13,1 pct. stemte imod. Dermed meddeler Mols-Linien snart fondsbørsen i København, at man ønsker at blive afnoteret.

»Så vil fondsbørsen gennemgå, om vi lever op til kravene til en afnotering. Og det mener vi, at vi gør,« siger ledende partner i Polaris, Jan Johan Kühl, der også blev valgt i Mols-Liniens bestyrelse i dag.

z

Polaris har ad flere omgange hen over sommeren købt op i Mols-Linien, men er fra starten blevet mødt med modstand af en gruppe småaktionærer med talsmand Thomas Tang i spidsen. Denne oprørsgruppe er ikke overraskende lodret uenige med Jan Johan Kühl.

»Jeg er stadigvæk meget, meget sikker på, at afnoteringen ikke bliver gennemført. Det er jeg, fordi loven er relativt klar: Er afnoteringen til væsentlig skade for aktionærerne, så kan den ikke gennemføres, og det mener vi helt oplagt, at den er,« siger Thomas Tang, der nu gør klar til at indsende sine indsigelser til fondsbørsen.

Opjustering på dagen

Selv om generalforsamlingens udfald i høj grad var en formsag, så kom der alligevel lidt nyt frem på dagen. Otte sekunder efter, at mødet var startet udsendte Mols-Linien nemlig en fondsbørsmeddelelse, hvor man opjusterede sine forventninger til bundlinjen i indeværende år. Nu regner rederiet med at tjene 60-70 mio. kr. mod tidligere 50-60 mio. kroner.

»Opjusteringen kommer ikke bag på os. Vi har hele tiden regnet med, at Mols-Linien ville klare sig bedre end de udmeldte forventninger,« siger Thomas Tang, der gennem hele forløbet har slået på tromme for, at Polaris købstilbud var for lavt.

aaa

Men heller ikke her blev skyttegravene rykket i dag. Opjusteringen får nemlig ikke Jan Johan Kühl til at ændre syn på, at Polaris giver en fair og ordentlig pris for Mols-Linien:

»Man skal huske, at man hæver med en fem-ti millioner i indeværende år. Vi har ikke købt selskabet på det korte perspektiv, vi har købt det på det lange perspektiv. Og som jeg læser meddelelsen, er der ikke nogen ændringer på den lange bane. Tværtimod så fastholder man forventningerne til 2016, som tidligere er udmeldt,« siger han.

Men opjustering eller ej, så bliver det altså fondsbørsen i København, der nu skal tage stilling til det mest betændte spørgsmål i sagaen om Mols-Linien: Afnoteringen. Mols-Linien holdt bestyrelsesmøde lige efter generalforsamlingen, og herefter vil anmodningen til fondsbørsen blive indsendt. Hverken Polaris eller Thomas Tang har dog noget konkret bud på, hvornår der kan ligge en afgørelse.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen