Berlingske Business

Mærsk glæder sig over gave i finansloven

Mærsk Innovator
Mærsk Innovator Foto:

Der kommer igen til at blive registeret nye borerigge i Danmark efter tonageskatten nu bliver udvidet, vurderer A.P. Møller-Mærsk.

Skibsfarten omdiskuterede tonnageskat bliver nu udvidet til også at gælde borerigge, fremgår det af den finanslovsforslag, som regeringen er blevet enige med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative om.

Aftalen betyder, at Danmark nu får lignende rammer, som der er i den asiatiske bystat Singapore og  som i flere år har vært en magnet for nye borerige. A.P. Møller-Mærsk glæder sig.

Den udvidede tonnageskat vil give staten en mindre indtægt årligt på 45 mio. kr. fra 2016, lyder skønnet. Men partierne bag finansloven mener, at det på andre områder vil gaven dansk søfart.

»Det vil styrke potentialet for aktiviteten i det blå Danmark og medvirke til, at Danmarks position blandt verdens førende maritime nationer fastholdes og styrkes,« skriver partierne bag aftalen.

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede borerig-selskab Maersk Drilling har for nylig i Berlingske advaret om, at de danske skatteregler var for skæve. Reglerne vil betyde, at ingen nye borerigge ville blive registreret i Danmark, hvis ikke de blev ændret. Den nye aftale glæder Claus V. Hemmingsen, adm. direktør  i Maersk Drilling.

»Vi er meget glade for, at den vedtagne finanslov åbner for adgang til dansk tonnageskat for borerigge. Det giver mulighed for, at vi kan fastholde og udbygge vores engagement med rigge på dansk flag,« siger Claus V. Hemmingsen.

Siden Singapore i 2007 lod tonnageskatten gælde for både borerigge og almindelige skibe, er langt de fleste nye borerigge blevet indregistreret i det lille asiatiske land. Og Danmark har ikke kunnet tiltrække borerigge og boreskibe. Men det vil ændre sig nu.

»Det er vigtigt, at udmøntningen sikrer den ønskede styrkelse af det Blå Danmarks rammevilkår, som vil medvirke til at bevare og udbyggetekniske og administrative arbejdspladser i Danmark. Samtidig betyder det, at udviklingen af Maersk Drilling’s aktiviteter i højere grad vil kunne ske med udgangspunkt i Danmark,« siger Claus V. Hemmingsen.

Tonnageskatteordningen blev indført i Danmark i 2001 og gælder for almindelige skibe. Den særlige skattebetaling er en slags vægtafgift, som erstatter selskabsskatten. Det betyder, at rederierne betaler tonnageskat uanset indkomst, og om der er overskud eller underskud. Det giver en mere forudsigelig og stabil skattebetaling og ligestiller dem med konkurrenterne i andre lande, men aftalen har været kritiseret af blandt andre Vismændene for ikke at skabe værdi nok for Danmark.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen