Berlingske Business

Lufthavnschef glæder sig over flere turister

CPH
Direktør for CPH Lufthavne Thomas Woldbye fotograferet omkring hans kontor i Københavns Lufthavn. Arkivfoto. Foto:

Københavns Lufthavne leverede solid fremgang i tredje kvartal. Det skyldes særligt, at København har oplevet en stigning i antallet af udenlandske turister. Det glæder administrende direktør i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye.

For årets første tre kvartaler kan Københavns Lufthavne notere sig en stigning i omsætningen på 9,8 pct., hvilket er på samme niveau som tilvæksten i antallet af passagerer, mens resultatet før skat voksede 17,1 pct. til 1.268 mio. kr.

»Vi har haft en kraftig trafikvækst, som vi har omsat til et fornuftigt finansielt resultat,« siger Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavne.

Det er primært grundet en kombination af den høje passagervækst og fortsat fokus på effektivitet, fremgår det af kvartalsregnskabet.

Selskabet fastholder forventninger til hele 2016 om et resultat før skat på 1550-1650 mio. kr. samt et driftsresultat før særlige afskrivninger, der bliver højere end i 2015.

Thomas

Turisterne skaber vækst

Passagervæksten er især drevet af flere rejsende på de internationale ruter. På de lange, interkontinentale ruter har der således været en vækst på 10,6 pct., mens Europa-trafikken steg 10 pct. Indenrigstrafikken er dog ligeledes vokset og ligger 6,9 pct. højere end sidste år.

»Danskerne rejser meget allerede, så vores vækstmuligheder ved at få danskerne til at rejse mere er lidt begrænset. Vi ser gerne, at flere rejser hertil, og det gøres bedst, når vi er med til at skabe nye ruter. Det gør det lettere at komme til Danmark, og den øgede tilgængelighed er en af de væsentligste årsager til, at der især kommer flere turister til Danmark,« forklarer Thomas Woldbye.

SAS - 20161012130741187_org.jp

Han forklarer, at det særligt er turister fra USA og England, der kommer København, men at de også har set flere indflyvninger fra Sydeuropa, end de plejer. Det skyldes, at turister har fået et positivt forhold til København.

»Folk kommer ikke for lufthavnen alene, selvom vi gerne vil tro det,« uddyber Thomas Woldbye.

kbh

Den store vækst i antallet af rejsende betyder, at lufthavnen fortsat har et højt investeringsniveau. I årets første ni måneder udgjorde investeringerne DKK 664,7 mio., hvilket især skyldes udvidelsen af den centrale sikkerhedskontrol, nye standpladser, banerenovering samt diverse IT-systemer:

»Vores investeringsniveau ligger fortsat på et højt niveau. Vi holder fast i vores Expanding CPH-strategi, hvor vi udvider og udvikler lufthavnen, i takt med at antallet af passagerer stiger. Vi har en plan om at vokse til 40 mio. passagerer, og det kræver investeringer på op mod 20 mia. kr.,« siger Thomas Woldbye.

Mandag - lufthavn

Han understreger dog, at den store passagertilvækst, som lufthavnen har oplevet i år ikke kan forventes at fortsætte lige så eksplosivt i fremtiden.

»I år har været et ekstraordinært år i forhold til at få nye ruter ind. Den samme eksplosive udvikling forventer vi ikke i samme grad næste år,« siger Thomas Woldbye.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen