Berlingske Business

Landsret fastholder bøder til fire Uber-chauffører

uber
Foto:

Østre Landsret stadfæster store bøder til fire tidligere Uber-chauffører for ulovlig taxakørsel. Chaufførerne optrådte på en liste fra Uber i Holland.

Østre Landsret stadfæster store bøder på mange tusinde kroner til fire tidligere Uber-chauffører for ulovlig taxakørsel. Chaufførerne optrådte på en liste fra Uber i Holland, som har fungeret som bevis i sagen.

En mand får en bøde på 486.500 kroner for 5427 Uber-ture i 2015. De andre tre mænd får henholdsvis 110.000 kroner i bøde for 1282 ture, 60.000 kroner i bøde for 609 ture og 40.000 kroner for 399 ture samme år.

Landsretten fandt altså ikke grundlag for at ændre på en dom i byretten, selv om anklagemyndigheden argumenterede for, at bøderne skulle skærpes. Det tager senioranklager Morten Ebbe Nielsen til efterretning.

»Jeg er tilfreds med dommen på den måde forstået, at anklagemyndigheden fik medhold i den tiltale, der var rejst i alle fire sager, og der er vel og mærke tale om en enstemmig dom fra landsrettens side,« siger han.

aa

Sagerne skal efterprøve, om oplysninger fra skattemyndigheder i Holland, hvor Uber har sit europæiske hovedkvarter, kan bruges som bevis i straffesager mod tidligere Uber-chauffører i Danmark.

Forsvaret har undervejs protesteret over brugen af skattelisterne som stort set eneste bevis i sagen.

»Vi er selvfølgelig skuffede over dommen, men noterer os, at en enstemmig landsret er enig med byretten og har stadfæstet dommene med den samme begrundelse og de samme bødestørrelser,« siger forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

Han har repræsenteret alle fire chauffører i sagen.

 

»Nu skal vi have nærstuderet dommene, og så må vi finde ud af, om der er grundlag for at gå videre med det, eller om sagen er slut her,« siger forsvareren.

Ifølge advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra Københavns Politi har politiet sigtet op mod 1500 andre tidligere chauffører, hvis navne stod på listen fra Holland.

Dommen bliver afgørende for, om man kan gå videre med de sager.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen