Berlingske Business

Københavns Lufthavne inviterer til dialog efter kritik fra piloter

SAS Norske SAS-piloter forhandler fortsat: Strejke lurer SAS og
Arkivfoto. Foto:

I dagens Berlingske rejser en række piloter kritik af udbygningsplanerne i Københavns Lufthavn. Det får nu lufthavnen til at inviterer piloterne til dialog.

Tværbanen har lagt en kile ind mellem Københavns Lufthavne og de danske piloter, som er organiseret i Flyvebranchens Personale Union. I dagens Berlingske rejser en række piloter skarp kritik af lufthavnens udvidelsesplaner, der indebærer, at man sløjfer tværbanen.

»Uden tværbanen fjerner man den kvalitet, lufthavnen har, og den operationelle tryghed piloterne har,« siger Aksel Lytzen, der er pilot og talsmand i Flyvebranchens Personale Union i dagens Berlingske.

Billede

Det får nu Københavns Lufthavne til at invitere de kritiske piloter til dialog:

»Jeg forstår dog godt piloternes behov for mere information, og vi vil derfor invitere piloterne til et møde, så vi sammen kan se på, hvordan vi kan reducere de negative konsekvenser det har at bygge på tværbanen i forhold til punktligheden. Ud af 55.000 flere operationer vil det dreje sig om ca. 100 aflysninger, hvilket er en meget lille procentdel af de aflysninger, der opleves i dag. Efter planen skal vi først bygge på banen om syv år, så vi har god tid til at finde løsninger,« siger Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavn.

Billede

Københavns Lufthavn løber tør for plads til fly i 2024. Derfor har selskabet bag Københavns Lufthavn, CPH, fremlagt en konkret plan om at udbygge lufthavnen og skabe plads til 40 mio. passagerer.

»Vi har netop fremlagt en konkret plan for at udbygge Københavns Lufthavn til 40 mio. passagerer. Det er en plan - som ikke har som mål at lukke en bane, men at udbygge kapaciteten i CPH - hvor vi investerer 20 mia. kr. og gør plads til 55.000 flere starter og landinger i lufthavnen. I denne plan er sikkerheden og punktligheden naturligvis helt afgørende,« forklarer Kasper Hyllested.

Piloter til Københavns Lufthavn: Bevar tværbanen - 1

1 mio. starter og landinger analyseret

Den konkrete plan, som CPH har fremlagt, er baseret på en analyse af 1 mio. starter og landinger i Københavns Lufthavn. Analysen er baseret på vindata, banefriktion og flyenes evne til at lande i sidevind.

»Vi er klar over, at det er en forandring af lufthavnen, som den ser ud i det, men det er vores vurdering, at udbygningen af lufthavnen på tværbanen er den rigtige løsning. Vi har bygget lufthavn i 91 år, og jeg vil gerne slå fast, at sikkerheden altid har – og altid vil – komme i første række. Vi investerer i alt 20 mia. kr., så når piloterne skriver, at det er en løsning, som alene truffet ud fra et ønske om at spare penge, så er det ikke et billede, vi kan genkende,« siger Kasper Hyllested.

Mandag - lufthavn

Udbygningen af Københavns Lufthavn er en investering på i alt 20 mia. kr. Ifølge COWI vil udbygningen skabe i alt 12.500 arbejdspladser alene i byggeperioden, og der vil være 9.000 flere faste arbejdspladser i Københavns Lufthavn, når lufthavnen er udbygget til 40 mio. passagerer.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen