Berlingske Business

Klage over Mols-Liniens børsexit sendt videre i systemet

Mols Linien
Det er Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, der har klaget over beslutningen, som blev taget i slutningen af februar. Men da Finanstilsynet rent juridisk ikke har kompetence til at behandle klagen, bliver den nu affejet. Foto:

Det bliver ikke Finanstilsynet, der skal tage stilling til, om det er i orden, at fondsbørsen i København, Nasdaq, har godkendt en afnotering af rederiet Mols-Linien.

Det bliver ikke Finanstilsynet, der skal tage stilling til, om det er i orden, at fondsbørsen i København, Nasdaq, har godkendt en afnotering af rederiet Mols-Linien.

Det er Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, der har klaget over beslutningen, som blev taget i slutningen af februar. Men da Finanstilsynet rent juridisk ikke har kompetence til at behandle klagen, bliver den nu affejet.

Pressemøde med Troels Lund Poulsen

- Selskabet kan nu oplyse, at Finanstilsynet den 16. marts 2016 har truffet afgørelse om, at klagen ikke vil blive behandlet af Finanstilsynet, idet Finanstilsynet ikke er tillagt kompetence hertil i henhold til lov om værdipapirhandel eller regler udstedt i medfør heraf, skriver Mols-Linien i en meddelelse til fondsbørsen.

Mols-Linien oplyser, at klagen nu er blevet sendt videre til Erhvervsankenævnet, der nu skal tage stilling til sagen.

Baggrunden for sagen er utilfredshed over, at Mols-Liniens hovedaktionær, kapitalfonden Polaris, der ejer omkring 80 pct. af aktierne, har fået sin beslutning godkendt.

Mols

- Vi har læst afgørelsens præmisser, og vi er stadig uforstående, og det samme er flere advokater, vi har talt med. Det er en mærkelig afgørelse og en ny praksis.

- Tidligere krævede det 90 pct. af aktiekapitalen at afnotere et selskab, men nu er der åbnet op for, at man kan afnotere med mindre, sagde Thomas Tang, formand for Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, til Ritzau Finans i sidste uge.

Mols

Og foreningen mener desuden ikke, at de mindre aktionærer bliver tilgodeset ved en afnotering. Det begrundede Thomas Tang med, at Mols-Linien-aktien er faldet tungt, siden beslutningen om afnoteringen blev offentliggjort.

- Det anden afgørende punkt i forhold til vores klage er, om en afnotering er til væsentlig skade for aktionærerne. Vi har fortsat svært ved at se, at det ikke skulle være det, og vi kan jo også se, at børsværdien faldt med omkring 600 mio. kr. i dagene efter afgørelsen, sagde Thomas Tang, der selv ejer aktier i Mols-Linien, i sidste uge.

Fondsbørsen i København har oplyst, at Mols-Linien har sidste handelsdag 21. april.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen