Berlingske Business

Kæmpe globalt marked for vandrensning

En hastigt stigende andel af klodens befolkning mangler rent vand. Det er ved at skabe et gigantisk marked på globalt plan for anlæg til vandrensning, som også danske virksomheder med fordel bør interessere sig for.

En hastigt stigende gruppe mennesker lider af mangel på rent vand, og det er ved at skabe et kæmpe globalt marked for anlæg til vandrensning. De store spillere på dette marked er ind til videre multinationale kæmper som General Electrics, en af verdens største koncernen, eller franske Veolia, som sidste år omsatte for 400 milliarder kroner hvoraf tæt ved en tredjedel kom fra vandrensning.

Men på dette hastigt voksende marked er der masser af plads til andre virksomheder, herunder også danske og svenske, vurderer Jens Berggren, der er ekspert på vand- og klimarelaterede områder hos bistandsorganisationen Sida.

Det er til den svenske erhvervsavis Dagens Industri, at Jens Berggren siger, at det for mange virksomheder kan være en fordel, at stille et første gratis anlæg til vandrensning på i lande som eksempelvis Indien. Når det først er sket, og befolkningen kan se, at det fungerer, vil der hurtigt komme bestillinger på mindst ti nye anlæg.

Store anlæg til vandrensning er dog ret dyre, hvorfor det især er lidt større virksomheder, der kan binde an med den slags.

FN anslår, at klodens befolkning frem mod 2050 vil vokse fra omkring seks til ni milliarder mennesker, og heraf vil et sted mellem 3,5 og otte milliarder i over 50 forskellige lande komme til at lide af vandmangel på grund af klimaændringer, overbefolkning, forurening og rovdrift på de nuværende vandressourcer. Gennem de sidste 40 år er klodens folketal fordoblet, men vandforbruget er tredoblet.

Verdensbanken ventes i år at fordoble sine udlån i forhold til for fem år siden til projekter inden for rensning af vand.

Den amerikanske investeringsbank, Piper Jaffrey, anslår, at det globale marked på dette område allerede nu er på et par hundrede milliarder kroner og det ventes at vokse med et sted mellem fem og syv procent de næste ti år.

Udviklingen trækkes frem af den voksende befolkning og stigende urbanisering. Alene i Kina ventes de store byer over de næste 20 år at vokse med 350 millioner indbyggere, hvilket er flere end der i dag bor i hele USA.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen