Berlingske Business

Gevinst til familier med naturgas

Gevinst til familier med naturgas - 1
Foto:

Tusindvis af danskere har gjort en yderst god forretning ved at låse prisen på naturgas og el fast tidligere på året, da priserne var lave.

Det er op mod hele 20.000 kunder alene hos Dong Energy, som tidligere på året hoppede på et tilbud fra selskabet om at indgå en særlig fastprisaftale. Men også hos HNG og Naturgas Midt-Nord var interessen for at låse prisen fast først på året særlig stor.

Det skete netop, mens olieprisen og dermed også prisen på naturgas, var i bund og nede omkring 35 dollar per tønde. Siden er prisen på olie næsten fordoblet til et aktuelt niveau tæt ved 70 dollar per tønde. Helt så meget er prisen på naturgas ikke steget, men der har været et prishop af et betydeligt omfang siden årets start.

I forhold til sidste sommer, hvor gaspriserne kom op over ti kroner per kubikmeter, er den aktuelle pris tæt ved 7,4 kroner per kubikmeter dog betydeligt lavere.

Liberalisering
Frem til gasmarkedet blev liberaliseret 1. januar 2004, var prisen på naturgas til private rent politisk bundet helt tæt til olieprisen. Men siden er der sket en ændring, så prisen på gas nu tager afsæt i flere forhold, herunder dollarkursen, olieprisen og efterspørgslen, ligesom kunderne har fået mulighed for at skifte leverandør.

Kundemedarbejder Andreas Høglund fra HNG, der forsyner omkring 170.000 husstande omkring København med naturgas, siger, at rigtig mange kunder indgik over til en fast pris først på året, da priserne var i bund.

»Vi havde nok 300 til 400 henvendelser om ugen fra kunder. Det var flere end nogensinde før. De mest heldige fik tegnet en aftale til 6,8 kroner per kubikmeter, der rækker ét år ud i fremtiden, og til syv kroner per kubikmeter på aftaler, som gælder i to år,« siger Andreas Høglund.

Lige nu er prisen for én kubikmeter naturgas oppe i nærheden af 7,4 kroner og tilmed stigende. En typisk husstand kan sagtens bruge 2.000 kubikmeter gas om året, og har dermed, hvis de fik en fastpris på 6,8 kroner per kubikmeter, og hvis den aktuelle pris holder året ud, sparet tæt ved 1.200 kroner på årsbasis.

»Men prisen på naturgas er meget svingende. Så det er endnu ikke muligt at sige noget om, hvor meget folk ender med at spare med deres fastprisaftaler i år,« siger Andreas Høglund.

Markedschef Steen Kjær fra Naturgas Midt-Nord, som forsyner 55.000 husstande i det midtjyske område, siger at også de mærkede en særlig stor interesse for fastprisaftaler først på året, og samme melding kommer fra pressemedarbejder Andreas Krog fra Dong Energy. Han fortæller, at 2.300 kunder med naturgas og 16.600 med el indgik en fastprisaftale i løbet af vinteren, da det fik det tilbudt via brev og en særlig informationskampagne.

»Det er flere end normalt,« siger Andreas Krog.

Færre oliefyr
Kommunikationschef Lene Bonde fra benzin- og olieselskabet OK siger derimod, at interessen for at benytte deres såkaldte »prissikring« på fyrringsolie for tiden er yderst beskeden.

»Men i foråret 2008 var der meget stor interesse. Det skyldes nok, at der dengang var meget stor opmærksomhed omkring de stigende priser på olie,« siger Lene Bonde.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen