Berlingske Business

Falck får forlænget kontrakt

Borgerne i Region Sjælland behøver ikke frygte, at der vil opstå kaos og mangle ambulancer til efteråret, fordi regionen skal ud i en ny udbudsrunde, efter at svenske Samariten i mandags bad sig fritaget for opgaven.

Fredag indgik Falck og regionen en kontrakt, der sikrer, at Falck varetager ambulancekørslen frem til 1. februar 2010.

Til den tid forventer Region Sjælland at have været igennem en ny udbudsrunde, og at vinderen - eller vinderne - vil være klar til at overtage ambulancekørslen. Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

En ny udbudsrunde er nødvendig, da de øvrige tilbud, der blev indgivet i august, bortfaldt i det øjeblik, Roskilde Brandvæsen og Samariten vandt kørslen, oplyser regionens administration i dagsordenen til næste uges møde i forretningsudvalget.

Da der er brug for hurtig handling, anbefaler administrationen, at man denne gang sætter ambulancekørslen i offentligt udbud. Det betyder, at der ikke bliver tale om en prækvalificerende runde, men at alle kan byde, og at selskabernes mulighed for at indfri ordren vil blive undersøgt, når buddene er inde.

Anvendes denne form for udbud, forventes det, at regionsrådet allerede til juni vil kunne tage stilling til, hvem der skal tildeles ambulancekørslen, og at kontrakten kan træde i kraft 1. februar 2010.

Falck vil ifølge gårsdagens aftale fra september til februar køre på de vilkår, der svarer til den fremtidige kontrakt. Dog har Falck sikret sig, at betalingen ikke kan blive ringere end i deres nuværende kontrakt, skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Det er måske et signal om, at Falck forventer, at der igen vil komme bud, der er billigere end Falcks. For eksempel fra Roskilde Brandvæsen, der vandt kørslen i Roskilde-området på et lavere bud end Falcks, eller fra Københavns Brandvæsen. Begge har ytret interesse for en del af det område, der nu er ledigt.

Fredagens aftale, der ventes politisk bekræftet i næste uge, forpligter i øvrigt Falck til at ansætte nye elever, efter at en række aftaler blev annulleret, da Samariten vandt det meste af Sjælland.

Regionen har til gengæld forpligtet sig til i udbudsmaterialet at sikre, at eleverne kan fuldføre deres uddannelse.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen