Berlingske Business

Enklere regler for tungtransporter

Den tilladte hastighed for specialtransporter på motorvej bliver 1. februar sat op fra 45 til 60 km/t. Det betyder, at den øvrige trafik generes mindre end tidligere, ligesom tidsforbruget og dermed omkostningerne reduceres for både afskiber som transportfirma.

Det fremgår det af en ny bekendtgørelse, som har samlet alle regler om kørsel med blokvogne og kørsel med omfangsrigt gods samt kørsel med mobilkraner og containertruck.

Færdselsstyrelsen har arbejdet sammen med branchen i et par år på opgaven med at forenkle reglerne om omfangsrige og tunge transporter.

Den nye bekendtgørelse har været ventet med længsel af transportbranchen - som nu får lettelser i administrationen - bl.a. vil man nu kunne nøjes med at se efter reglerne ét sted for alle typer af de ganske særlige transporter.

Bekendtgørelsen er døbt "særtransportbekendtgørelsen". Fremover vil man kunne transportere udeleligt gods på lastbilvogntog med en samlet længde, bredde og højde på 30 m, 3,3 m og 4,1 m, uden at søge om tilladelse.

Fem års tilladelser

Ved endnu større transporter og ved særligt tunge transporter vil det være muligt at få en tilladelse til kørsel på bestemte strækninger i op til fem år imod ét år i dag.

Politiet har oprettet såkaldte "transporttilladelsescentre" otte steder i Danmark, hvor alle særtransportansøgninger skal behandles. Tidligere skulle politiet kunne håndtere udstedelse af særtransporttilladelser på alle politistationer, men med indskrænkningen har man opnået at samle en større ekspertise, hvilket vil bevirke en hurtigere og mere ensartet sagsbehandling.

Bekendtgørelsen indeholder udover det allerede nævnte, en række administrative lettelser, f.eks. vedrørende sammenkobling af blokvogntog.

Færdselsstyrelsen håber nu, at branchen i større omfang vil rette sig efter de gældende regler, så at der ikke fremover vil forekomme ligeså mange tilfælde af manglende tilladelser, forkerte tilladelser og andre overtrædelser af de gældende regler, som det blev set tidligere ved politiets kontroller (også kaldet vejkantkontroller.)

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen