Berlingske Business

DSB-undersøgelse bør gå hurtigt

DSB
ARKIVFOTO Foto:

Undersøgelsen af DSBs samarbejde med PR-bureauet Waterfront behøver ikke at tage mange dage, mener ekspert i offentlig ledelse. Transportministeren bakker op om DSBs håndtering af sagen.

Det behøver ikke at tage så lang tid, før vi kan få resultatet af den advokatundersøgelse, DSB har bestilt om sit samarbejde med PR-bureauet Waterfront. Selv har DSB lagt op til et grundigt forløb, hvor man »i løbet af de næste par dage« vil kunne fremlægge et kommissorium og en tidsplan for undersøgelsen. Men der er ingen grund til at lade selve undersøgelsen trække ud i månedsvis, vurderer professor i offentlig ledelse ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh.

»Selve undersøgelsen behøver ikke at tage mange dage. Der skal fremskaffes noget information, og så skal man foretage en vurdering. Det, der kan tage tid, er, hvis man skal gå tilbage og genskabe slettede e-mail og dokumenter,« siger han.

DSB valgte tirsdag aften at suspendere underdirektør Peder Nedergaard-Nielsen, som har modtaget e-mail fra Waterfront, og det ser Per Nikolaj Bukh ikke noget usædvanligt i fordi DSB er en offentlig virksomhed.

»At suspendere en medarbejder under en undersøgelse er noget, man især anvender i offentlige virksomheder, sådan at man i relation til politikerne kan forsvare, hvad man har gjort. I private virksomheder har man det grundlæggende princip, især i forhold til ledende medarbejdere, at man ikke gradbøjer tillid; enten har man tillid til medarbejderen, eller også afbryder man samarbejdet,« forklarer han.

Minister bakker op

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) fastslår, at han har fuld tillid til DSB-ledelsen og topchef Jesper Lok.

»Det har jeg bestemt. Jeg synes, at Jesper Lok fra dag ét har været kompetent i sin håndtering af sagen,« siger han.

Peder Nedergaard-Nielsen blev først suspenderet efter et møde mellem DSBs formand, Peter Schütze, administrerende direktør, Jesper Lok, og advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Burde ledelsen have reageret endnu hurtigere og suspenderet Peder Nedergaard-Nielsen med det samme?

»Jeg er glad for, at ledelsen gør, hvad der skal gøres, efter at have tænkt sig godt om. Det har jeg fuld tillid til, at Jesper Lok er i stand til at gøre,« svarer Henrik Dam Kristensen, som bakker fuldt op om både undersøgelsen og det advokatfirma, som DSB har valgt til at stå for arbejdet.

»Jeg er optaget af, det bliver en grundig tilbundsgående undersøgelse. For det andet skal den kunne offentliggøres. For det tredje er jeg sikker på, at DSB ledelse vil tage de nødvendige skridt på baggrund af undersøgelsens konklusioner,« siger transportministeren.

Han afviser kritikken af, at Bruun & Hjejle tidligere har arbejdet for DSB.

»DSB må vælge det advokatfirma, som de tror kan gøre det her ordentligt,« siger Henrik Dam Kristensen.

»Jeg har ikke skyggen af viden om, at det ene advokatfirma skulle være bedre end det andet. Jeg har ikke noget, der ligner indicier på, at nogle advokatfirmaer skulle lade sig købe. Og Bruun & Hjejle er altså ikke i nærheden af at være husadvokater for DSB.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen