Berlingske Business

DF vil straffe DSBs forsinkelser økonomisk

DSB ramt af strejke
Det skal koste DSB penge, hvis statsbanerne ikke får styr på de mange aflysninger af tog, mener Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen (DF). Foto:

Det bør få konsekvenser for DSBs økonomi, at statsbanerne aflyser alt for mange tog, mener Dansk Folkeparti. Liberal Alliance mener, at løsningen er en privatisering af DSB.

Det skal koste DSB penge, hvis statsbanerne ikke får styr på de mange aflysninger af tog.

Det mener Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen (DF), som er stærkt utilfreds med, at DSB ikke lever op til trafikkontrakten med staten.

DSB_BIZ

»DSB får penge af staten for at levere en ydelse, som de altså ikke leverer. Det er ikke godt nok, og det er jo som togpassager møgirriterende, at for eksempel en togafgang bliver aflyst. Derfor vil jeg tage fat i transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), så det som minimum bliver sikret, at forårets forhandlinger om en ny trafikkontrakt med DSB munder ud i, at DSB kommer til at mærke det på økonomien, hvis man ikke lever op til denne kontrakt,« siger DFeren i en skriftlig kommentar.

I Liberal Alliance er transportordfører Villum Christensen (LA) parat til at gå yderligere til værks. DSB skal ganske enkelt privatiseres, hvis man skal forsinkelser og aflysninger til livs, mener han.

»DSB kommer aldrig til at fungere, så længe det ikke er helt afhængigt af at gøre passagererne tilfredse, men bliver kunstigt understøttet af staten. Med et privat DSB vil vi få chancen for at få et mere effektivt togselskab, der fokuserer på kunderne,« skriver Villum Christensen i en pressemeddelelse.

Ritzau skriver ifølge politiken.dk, at DSB har aflyst 70 procent flere tog, end der er lagt op til i virksomhedens trafikkontrakt med staten fra 2004-2012. Samtidig overholder kun 89,5 procent af afgangene den fastsatte forsinkelsesgrænse på 90 procent.

DSB_Deutz_Business

Det bør få regeringen til helt at overveje, om DSB er den rette til at løse opgaven, mener Kim Christiansen.

»Vi kan jo også se, at Arriva kører langt mere rettidigt end DSB. Det kan på den baggrund godt være, at vi derfor skal se lidt nærmere på mulighederne for mere udlicitering, hvis det viser sig, at det kommer passagerne til gode,« siger han.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen