Berlingske Business

Danske sælgere: Hård kurs mod sprut-kørsel er ok

Justitsministeren er klar til at indføre en ny ordning, hvor arbejdsgiveren underrettes om ansattes spritkørsel i arbejdstiden. Lovforslaget modtages positivt af sælgernes organisation, selv om det i sidste ende kan koste jobbet.

- Den nye lov tvinger landets virksomheder med kørende personale til at formulere ikke bare en alkoholpolitik, men en decideret trafikpolitik.

Virksomhederne skal fortælle de ansatte om konsekvenserne, hvis en medarbejder gentagne gange kører spritkørsel eller i øvrigt opfører sig tåbeligt i trafikken, siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Danske Sælgere.

- En eventuel fyring er selvfølgelig en høj pris at betale for grov spritkørsel i arbejdstiden. Men det er intet at sammenligne med de menneskeliv og de familier, som hvert år ødelægges på grund af spritkørsel.

Den nye forslag til en strammere lovgivning vil fokuserer på ansatte, der tidligere er frakendt førerretten ubetinget på grund af spirituskørsel og som i frakendelsestiden på ny kører spirituskørsel. Ordningen vil omfatte tilfælde, hvor det er en væsentlig del af den pågældendes job at køre bil, fx en erhvervschauffør, står der på justitsministeriets hjemmeside.

Spritkørsel er groft uansvarligt, mener Jens Neustrup Simonsen. Navnlig når erhvervschauffører kører persontransport eller med farligt gods. I visse brancher er der også brug for at se på, om arbejdsforholdene medvirker til, at nogle er påvirket i arbejdstiden.

- Ligesom i Holbergs komedie må vi stille os spørgsmålet; hvorfor drikker Jeppe? I visse brancher er det psykisk arbejdsmiljø særligt hårdt.

Her er virksomhederne forpligtiget til at sikre rimelige arbejdsvilkår, så arbejdsforholdene ikke er en medvirkende årsag til misbruget, siger han.

høy

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen