Berlingske Business

Danske investorer rejser kæmpe erstatningskrav mod OW Bunker

Singapore blev advaret om OW Bunkers banemand
Foto:

Et konsortium bestående af 26 danske institutionelle investorer har mandag indgivet stævning vedrørende OW Bunker til Københavns Byret. I stævningen rejses der er et samlet erstatningskrav på ca. 769 mio. kroner.

En række store investorer med ATP og PFA i spidsen stævner en række af de aktører, som stod bag det krakkede bunkerselskab OW Bunker, fremgår det af en fælles pressemeddelelse.

Det er et konsortium som består 26 danske institutionelle investorer, som mandag har stævnet OW Bunker ved Københavns Byret. I stævningen rejses der er et samlet erstatningskrav på ca. 769 mio. kroner.

»Selv om det kommer til at tage år, før vi får en afklaring, har ATP en pligt overfor vores medlemmer til at søge at få dækket det tab, som vi har lidt på OW Bunkers konkurs. Vi har som investor også en klar interesse i at få fastslået et ansvar i denne helt ekstraordinære sag,« siger Tomas Krüger Andersen, chefjurist i ATP Pensions & Investments.

OW Bunker blev børsnoteret i marts 2014 til en pris på 5,3 milliarder kr., men gik konkurs allerede samme efterår. Investorerne forklarer stævningen med, at det børsprospekt, som lå til grund for noteringen var »mangelfuldt i form af ufyldestgørende, fejlbehæftede, misvisende samt udeladte og skjulte informationer«. Det er særlig den udbredte spekulation i olieprisen og samhandlen med én meget stor kunde via Singapore-selskabet, Dynamic Oil Trading.

»Det er yderst vigtigt, at vi får den her ulykkelige sag fuldt belyst, samt får placeret et ansvar for hændelserne omkring OW Bunkers børsintroduktion og konkurs. Ikke mindst for at få genoprettet den nødvendige tillid til det danske børsmarked. Samtidig skylder vi naturligvis vores kunder at få erstattet deres tab bedst muligt,« siger  Rasmus Bessing, direktør og i PFA Asset Management.

Tidligere chef i det krakkede selskab OW Bunker skal blive bag t

Stævningen rejst mod konkursboet, kapitalfonden Altor, der ejede OW Bunker, samt bestyrelsen og den daglige ledelse af OW Bunker.

Fem af de 26  investorer har desuden indgivet stævning med krav om erstatning, fordi de desuden mener, at selskabet ikke overholde oplysningerforpligtigelserne i værdipapirhandelsloven i efteråret 2014.

De 26 investorer oplyser, at der kan komme yderligere søgsmål, men at der på nuværende tidspunkt ikke er taget stilling til om der skal rejses yderligere sager.. Dette skyldes, at investorerne ikke mener, at de på har den fulde information om forløbet. Konsortiet vil derfor søge at indgå suspensionsaftaler med emissionsbankerne og revisor, fremgår det. Den aftale skal sikrer, at et eventuelt krav ikke bortfalder som følge af passivitet eller forældelse.

Jens Chr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen