Berlingske Business

Danske gaffeltrucks bliver forureningsfri

To danske virksomheder brygger på at udvikle miljørigtige, brintdrevne gaffeltrucks.

Danske gaffeltrucks vil næste år køre på brint. Det er truckproducenten DanTruck Heden, der skal bygge de miljørigtige trucks i samarbejde mede H2 Logic.

I de mest intensivt anvendte gaffeltrucks kan brint i én gaffeltruck fjerne CO2 svarende til den årlige udledning fra op til otte biler. Hertil kommer at gaffeltruck ofte anvendes i større flåder på et lille geografisk område, hvor brinttankstationer og infrastruktur kan koncentreres.

Den brintdrevne gaffeltruck udleder ingen partikler til skade for miljøet, og kan forbedre brændstof udnyttelsen sammenlignet med diesel og gas gaffeltruck. Brint kan produceres på basis af vedvarende energi og kan derfor helt fjerne CO2 udledningen fra gaffeltruck.

Ud over de miljømæssige effekter af brint i gaffeltruck er der også en økonomisk gevinst for brugerne.  Den forbedrede udnyttelsesgrad sammenlignet med diesel og gas kan reducere driftsomkostningerne samtidig med at der opnås en miljøforbedring.

Da gaffeltruck anvendes betydeligt mere intensivt end biler kan der opnås en større miljøeffekt og CO2 reduktion i forhold til antal køretøjer. Det samlede årlige verdensmarked for gaffeltruck på mere end 150 mia. kr. Netop forretningspotentialet er også baggrunden for udviklingssamarbejdet mellem DanTruck og H2 Logic

Sidste år blev de første skridt til samarbejdet taget, hvor afprøvning af brint gaffeltrucks blev iværksat hos slutbrugere i Danmark. DanTruck og H2 Logic arbejder i øjeblikket på udviklingen af 2. Generation brintgaffeltruck,  der forventes markedsintroduceret i første  kvartal 2010.

- DanTruck er i dag en af de førende i Europa indenfor støjsvage og miljøvenlige gaffeltruck. Brug af brint og brændselsceller er derfor et naturligt skridt for os i at fastholde og udbygge denne position. Aftalen med H2 Logic er en unik og stærk mulighed for et tæt og effektivt dansk udviklingssamarbejde, siger direktør for DanTruck A/S, Niels Lauritzen.

Hos H2 Logic siger direktør Jacob Krogsgaard, at ambitionen for H2 Logic er at være en blandt verdens tre førende leverandører af  rændselscellesystemer til gaffeltruck.

- Dette kræver tæt samarbejde med gaffeltruck producenter, og samarbejdet med DanTruck er det første vigtige skridt, siger Jacob Krogsgaard.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen