Berlingske Business

Dansk flymilliardær leverer rekordregnskab

billede Martin Møller
Martin Møller, stifter og formand for Nordic Aviation Capital, er blevet milliardær og blandt landets rigeste personer på salg og leasing af fly. Foto:

Det danske selskab Nordic Aviation Capital (NAC) går muligvis en anelse under radaren, men har ikke desto mindre stor succes med salg og leasing af turbopropfly. Stifter og formand Martin Møller kan med seneste årsregnskab registrere en rekordomsætning og en rekordstor bundlinje.

Med mere end 235 fly i flåden er danske Nordic Aviation Capital (NAC) verdens største flyleasingselskab inden for turbopropfly, og selskabets seneste regnskab viser, at det er en særdeles god forretning.

NAC's årsrapport for 2014-2015 viser en omsætning på 392 mio. dollar eller 2.588 mio. kr., hvilket er en fremgang på 26 pct. i forhold til omsætningen året inden. Samtidig vokser resultatet efter skat med 37 pct. til 111 mio. dollar eller 733 mio. kr.

Ifølge en meddelelse fra selskabet kan udviklingen bl.a. henføres til virksomhedens solide plads på markedet. NAC har investeret i 17 nye ATR72‐600-turbopropfly og ATR42‐600-turbopropfly og placeret dem på leasingaftale hos kunder.

06BUSNordic-Aviation.jpg

Derudover har NAC afsluttet 74 transaktioner med brugte fly, herunder den største transaktion i NAC’s historie på 31 Bombardier Q400-fly.
Balancen er øget med 45 pct. til 3.173 mio. dollar eller knap 21 mia. kr.

»Jeg er tilfreds med udviklingen, og vi fortsætter med at geninvestere hele indtjeningen i virksomheden, da den fremtidige udvikling peger i samme retning som vi har set gennem de sidste mange år,« siger selskabets stifter og bestyrelsesformand, Martin Møller, i en kommentar til årsrapporten.

Den tidligere eneejer Martin Møller valgte i august at indgå partnerskab med kapitalfonden EQT og Kirkbi Invest A/S. Selskabets værdi er i den forbindelse sat til 3,3 mia. dollar eller 21,8 mia. kr. på en gældsfri basis. EQT og Kirkbi Invest betalte over ti mia. kr. for halvdelen af aktierne i NAC, og de penge skal bruges til at sikre en fortsat vækst.

18BUSBagside-Martin-Moeller.jpg

NAC oplyser i en meddelelse, at selskabet forventer at fortsætte udviklingen med mange leveringer af fly på leasingkontrakter. Herudover fortsættes den igangværende udbygning og globalisering af virksomheden, så positionen på verdensmarkedet kan fastholdes og styrkes, lyder det fra selskabet.

»Behovet for flytransport på regionalmarkedet vil fortsat vokse på verdensplan, og det regionale behov bliver ikke mindst drevet af de voksende middelklasser i Asien. Men også i Sydamerika og Europa ses pæne vækstrater som forudset sidste år, trods enkelte områder, hvor der er nogen usikkerhed,« siger adm. direktør Kim Graven‐Nielsen i meddelelsen.

NAC råder ved udgangen af regnskabsåret over 235 fly til en værdi på 2,8 mia. dollar. Dermed er NAC verdens største ejer og lessor af turbopropfly. Virksomhedens primære fokus er det regionale marked, og inden for dette, store turbopropfly.

Selskabet har i øjeblikket 107 medarbejdere geografisk placeret på hovedkontoret i Billund og i de tre regionale kontorer i Singapore, Irland og Nordamerika. NAC har i det afsluttede regnskabsår 2014/15 ansat yderligere 20 medarbejdere, både i Danmark og i udlandet.

TV: Flyfirma solgt - ejer får 10 mia. kr

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen