Berlingske Business

Arkil nedlægger enhed, nedskriver tre projekter og nedjusterer

Arkil
Arkivfoto.

Arkil nedlægger forretningsområdet Civil Works i Danmark fra 1. juli. Lukningen af enheden medfører nedskrivninger på tre store projekter i Civil Works, og som følge heraf nedjusterer entreprenørselskabet forventningerne til resultatet før skat for 2016 til niveauet minus 20 mio. kr. til plus 10 mio. kr. Seneste udmeldte forventning var et overskud i niveauet 40-70 mio. kr.

Det oplyste Arkil i en fondsbørsmeddelelse sent søndag aften.

Nedlæggelsen kommer, efter at Arkil er stødt på udfordringer med flere projekter i Civil Works. De pågældende projekter venter selskabet afsluttet i 2016. Der er desuden et retsligt efterspil i forbindelse med projekterne med henblik på at opnå erstatning til Arkil-koncernen for ekstraomkostninger.

»I forretningsområdet Civil Works har enkelte store projekter skabt særdeles utilfredsstillende resultater, som står i skarp kontrast til den stærke udvikling i vores hovedforretning i Danmark og aktiviteterne i udlandet. Det tager vi konsekvensen af og nedlægger Civil Works for at fokusere på vores hovedaktiviteter, hvor vi skaber rigtig gode resultater,« siger administrerende direktør Jesper Arkil i meddelelsen.

Pix: DSB1

De øvrige aktiviteter i forretningsområdet og medarbejdere beholder Arkil dog.

Det er ikke første gang i år, at Arkil nedjusterer forventningerne. I maj tabte entreprenørselskabet - gennem joint venture-selskabet Strukton-Arkil - en stor kontrakt med Banedanmark om sporarbejde på Fyn.

Siden måtte Arkil nedjustere forventningerne til omsætningen til i størrelsesordenen 3,1 mia. kr. og altså et resultat før skat på 40-70 mio. kr. for 2016.

»I 2016 forventes øgede omkostninger til færdiggørelse samt nedskrivninger forbundet med disse projekter at udgøre i niveauet 70-80 mio. kr. Derudover har et fald i udbuddet af statslig infrastruktur haft en negativ effekt på omsætning og ordreindgang i Civil Works og bidraget til forretningsområdets utilfredsstillende udvikling,« hedder det i søndagens fondsbørsmeddelelse.

Arkil fastholder imidlertid forventningerne til omsætningen for 2016 i niveauet 3100 mio. kr.

zz

FOKUSERING AF FORRETNING

Nedlæggelsen af Civil Works medfører også en justering af koncernens strategi frem til 2018 og de langsigtede målsætninger for perioden.

Arkil venter, at nedlæggelsen af forretningsområdet vil medføre en lavere gennemsnitlig årlig omsætningsvækst end den tidligere målsætning om niveauet 5-10 pct. på en moderat lavere omsætningsbase end i 2016.

Det er dog fortsat Arkils målsætning at øge overskudsgraden til minimum 3,5 pct., idet projekterne inden for koncernens hovedaktiviteter generelt har en højere lønsomhed og lavere risikoprofil end de store komplicerede totalentrepriser i Civil Works.

Billede

Koncernen har desuden fortsat en målsætning om at skabe et afkast på den investerede kapital (ROIC) på minimum 9 pct. med en soliditet i niveauet 45 pct.

Civil Works-divisionen har ifølge entreprenørselskabet siden 2014 beskæftiget sig med omfattende totalentrepriser med en højere risikoprofil end koncernens øvrige projekter. Arkil vil nu reorganisere sine danske aktiviteter, og det medfører, at Arkil fremover fravælger denne type opgaver.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen