Berlingske Business

Analytiker: SAS-regnskab vidner om større robusthed

2017 best year for Danish airports ever
SAS er blevet mere robust. Det vurderer analysechef i Sydbank Jacob Pedersen på baggrund af regnskabet for første kvartal, der er noget bedre end forudset. Foto:

SAS er blevet mere robust. Det vurderer analysechef i Sydbank Jacob Pedersen på baggrund af regnskabet for første kvartal, der er noget bedre end forudset.

Det sæsonmæssigt lille kvartal, der dækker månederne november, december og januar, endte med et underskud før skat og engangsposter på 373 mio. svenske kr. mod et tab på 707 mio. svenske. kr. i det tilsvarende kvartal i regnskabsåret 2016/2017. Omsætningen steg marginalt til 8978 mio. svenske kr. fra 8957 mio. svenske kr.

»Det er et resultat, der er væsentligt stærkere, end jeg havde regnet med. Selv om indtægterne er svagere, så viser omkostningsposterne, at SAS er blevet mere tilpasningsdygtig,« vurderer Jacob Pedersen.

Han peger på, at SAS i første kvartal havde omkring 5-6 pct. færre passagerer end i samme periode året før.

»Alligevel leverer SAS en underliggende indtjening, der er omkring 300 mio. svenske kr. bedre end sidste år, og det er også omkring 300 mio. svenske kr. bedre, end jeg havde regnet med. Det lyder også til, at SAS selv er lidt overrasket over, at det er gået så godt,« vurderer Jacob Pedersen.

SAS

MEDVIND FRA VALUTA

Han hæfter sig ved, at en del af fremgangen er drevet af valutamedvind i form af en svækket dollar, uden at det dog ændrer på, at året er startet væsentligt bedre end ventet.

»Valutamedvinden løber op i et par hundrede mio. kr., men det ændrer ikke på, at omkostningerne til jetfuel er stort set, som ventet, så det her handler i bund og grund om, at regnskabet er stærkere. Det er ikke på valutasiden, at den største positive afvigelse er i forhold til mine forventninger, for så havde det fremgået af omkostningerne til jetfuel,« siger Jacob Pedersen.

Han venter af samme grund en positiv kursreaktion.

»SAS-aktien er blevet mast på baggrund af prisstigningerne på olie, og det er for mig at se helt uretfærdigt. Jeg vil blive overrasket, hvis aktien stiger mindre end 5 pct. på det her regnskab,« siger Jacob Pedersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen