Berlingske Business

Udnyt håndværker-fradraget inden det er for sent

Boom i praktikpladser til tømrere og murere
ARKIVFOTO 2003 af håndværkere- Se RB 21/12 2013 04.30. Det går rigtig godt med at skaffe lærlingepladser til tømrer-elever og murer-elever på Erhvervsskolen Nordsjælland i både Helsingør og Hillerød. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2013) Foto:

Det er sidste chance for at udnytte håndværkerfradraget for 2015. Betaler du ikke regningen nu, bortfalder fradraget.

Når februar slutter, er det ikke længere muligt at udnytte det personlige håndværkerfradrag på 15.000 kroner. Hvis du har fået fortaget renoveringer af din bolig i 2015, der berettiger dig til håndværkerfradraget, er det derfor sidste chance for at betale for arbejdet.

»Det er et krav, at datoen for det udførte arbejde fremgår af fakturaen, og at arbejdet er udført i mellem den 1. januar og den 31. december 2015,« Siger Tine Nielsen, der er brevkasseredaktør hos Boligejernes Videncenter, Bolius.

Der gives udelukkende fradrag for arbejdslønninger og ikke for materialer og lignende. Der gives fradrag på 15.000 kroner til hver person over 18 år i en husstand.

»En fejl, folk typisk begår, er, at de tænker, at deres børn over 18 år også kan udnytte fradraget. Det kan de også, men det kræver, at børnene har en reel indkomst, som de kan få fradrag for, og at de selv har betalt for arbejdet,« Siger Tine Nielsen.

Hvis du vil udnytte fradraget, skal alle regninger være betalt digitalt. Du kan ikke betale håndværkerne kontant, selvom du får en faktura med dato.

Nyt grønt fradrag

I 2016 trådte den nye grønne boligjobordning i kraft. Den giver fradrag for grønne renoveringer som installation af luft-til-luftvarmepumper, energirådgivning til energiforbedringer, installation af ladestik til biler og lignende energivenlige tiltag.

Fradraget i den nye boligjobordning bliver todelt, så danskerne i 2016 og 2017 kan få fradrag på op til 12.000 kroner per person for energirenoveringer, klimatilpasninger med videre, mens fradraget for serviceydelser i hjemmet som rengøring og børnepasning udgør op til 6.000 kroner per person. Udnyttes begge fradragskategorier fuldt ud, vil det samlede fradrag pr. person kunne udgøre i alt 18.000 kr.

Den 29. februar er det sidste chance for at betale for renovering udført i 2015, hvis du vil udnytte det gamle håndværkerfradrag.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen