Berlingske Business

Skat rejser disciplinærsager mod fire chefer

Kasi_skattesag_Business
Det er blandt andet skattesagens mod Jesper »Kasi« Nielsen, der kan få konsekvenser for seks medarbejdere i Skat. Foto:

Skats ledelse har i dag besluttet at rejse disciplinære sager mod seks medarbejdere - fire chefer og to medarbejdere - der mistænkes for at have svigtet deres ansvar i forbindelse med kritisabel sagsbehandling i en række opsigtsvækkende sager.

Skats direktion har efter indstilling fra statens advokat, Kammeradvokaten, taget det usædvanlige og historiske skridt at rejse tjenestemandssager mod de seks medarbejdere. Det skriver bt.dk.

De pågældende personer skal nu igennem en månedlang proces, hvor de afhøres af en særlig udpeget forhørsleder, der efterfølgende afleverer en redegørelse med anbefalinger til Skat om, hvorvidt og hvordan de pågældende ansatte bør straffes. De risikerer alt fra en påtale til afskedigelse.

De seks medarbejdere bliver i deres job, mens undersøgelsen gennemføres. De suspenderes ikke. Skat forventer, at disciplinærsagerne er afsluttede inden 1. april 2014.

Skat og Kammeradvokaten mener, at de alle seks har optrådt så kritisabelt, at det skal have ansættelsesretlige konsekvenser. De seks medarbejdere har alle afleveret en redegørelse om deres handlinger. Disse er gennemgået af Kammeradvokaten, der på det grundlag mener, at der skal gennemføres tjenestemandssag mod dem alle.

Blandt de ansatte, der nu rejses sag mod, er flere fra den nu nedlagte afdeling for økonomisk kriminalitet, der godkendte og medvirkede til behandlingen af erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen, der under møder og i en række mails blev truet til »frivilligt« at acceptere et millionstort skattesmæk - mod at Skat til gengæld lovede ikke personligt at forfølge Jesper »Kasi« Nielsen, hans søster og mor personligt.

Skat ønskede, at »Kasi« selv skulle skrive til Skat og bede om at betale mere i skat, dermed undgik SKAT en langvarig sagsbehandling, hvor myndigheden selv skulle argumentere for sin sag og lave en grundig og juridisk sagsfremstilling, som der efterfølgende kunne klages over. Hvis Jesper »Kasi« Nielsen selv »frivilligt« ønskede at betale mere i skat, kunne han ikke bagefter klage over afgørelsen.

BT har foretaget en omfattende gennemgang af sagen og påvist, at Skats medarbejdere direkte og gentagne gange har truet og presset Jesper »Kasi« Nielsen til at acceptere en »frivillig« aftale og gjort det klart, at skete det ikke, ville hans skattesmæk mangedobles, ligesom han ville risikere politianmeldelse, retsforfølgning og fængselsstraf.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen