Berlingske Business

Så stor bliver din skattelettelse

forbrug_Henriksen_artikel_4.jpg
Danskerne med høje indkomster får flere penge efter skat, hvis forslaget fra Skattekommissionen gennemføres. Til gengæld rammes mennesker med høj gæld. Foto:

Gevinsten ved forslaget om skattereform afhænger af din indkomst

En nettolettelse på 22.522 kroner om året. Så meget ekstra vil danskere, som tjener 750.000 kroner om året, få ud af Skattekommissionens forslag til en skattereform, som Børsen torsdag kunne referere fra.

Danskere, der har en indkomst på 500.000 kr. om året kan se frem til en gevinst på 14.422 kroner.
Det viser beregninger som Danske Bank har lavet på baggrund af Skattekommissionens ideer.

Ses der på lettelsen brutto, vil de højst lønnede få en samlet skatterabat på 36.122 kroner, mens danskere med en årsindkomst på en halv million kroner vil få en lempelse på 20.022 kroner.

Forskellen mellem brutto og netto skyldes, at skattelettelserne i reformen bliver givet med den ene hånd via fjernelse af mellemskatten, en forhøjelse af grænsen for at betale topskat samt et højere beskæftigelses- og personfradrag.

Omvendt skal pengene også kradses ind et sted. Det sker blandt andet via lavere rentefradrag. BRFkredit har for Dinepenge.dk regnet på konsekvensen for en boligejer med et lån på henholdsvis en, to og tre millioner kroner, og den isolerede regning bliver på henholdsvis godt 5.000 kroner, 10.582 kroner og 15.861 kroner årligt, hvis der er tale om et fastforrentet lån med afdrag og en pålydende rente på seks procent.

Desuden bliver foreslår Skattekommissionen, at erhvervslivet skal betale flere afgifter.

Mere til de rige - og de fattige

Beregningerne fra Danske Bank viser tydeligt, at det er de rigeste og de fattigste, som vil få mest gavn af tankerne fra Skattekommissionen. Hvis du tjener 250.000 kroner om året, vil netto-gevinsten blive på 5.057 kroner, mens hvis du tjener 300.000 kroner om året, så kan du kun se frem til 3.369 kroner mere på bankbogen.

”Den lavere værdi af rentefradraget vil ramme folk med stor gæld, og det vil typisk sige boligejere, der har købt hus for relativt nylig. Lavere ligningsmæssige fradrag vil ramme bredt blandt især lønmodtagere. Regningen for mere skat på energi og erhvervsliv vil naturligvis også i sidste ende lande hos forbrugerne” skriver Danske Banks privatøkonom Las Olsen, som har stået for beregningerne.

Læs også: Størst skatterabat til de højeste indkomster

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen