Berlingske Business

S: Udspil til hurtigere skatteklager er længe ventet

jesper
Skatteordfører Jesper Petersen (S) Foto:

Et nyt udspil fra regeringen skal halvere sagsbehandlingstiden for borgernes skatteklager.

Regeringens udspil, der skal halvere sagsbehandlingstiden for borgernes skatteklager, falder i god jord hos Socialdemokratiet.

Det har nemlig været længe ventet, siger skatteordfører Jesper Petersen (S), der forventer at kunne lave en aftale med regeringen.

»Derfor ser vi frem til at få taget en politisk drøftelse og forhåbentlig nogle markante skridt, der gør det realistisk at få nedbragt sagsbehandlingstiden til glæde for borgere og virksomheder,« siger Petersen.

Hos Dansk Folkeparti er man enig i, at sagsbehandlingstiden er for lang, men man er bekymret for, om udspillet kommer til at gå ud over, at sagen ender med den rigtige afgørelse.

»Der er en del tiltag, som fjerner blandt andet mulighed for at møde frem til sine sagsbehandlinger og begrænser muligheden for at indsende nye oplysninger i sagen,« siger han.

Han peger dog på, at han regner med, at partierne kan blive enige om en aftale.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterer torsdag et udspil til en ny retssikkerhedspakke for forligspartierne, der tæller alle Folketingets partier undtaget Enhedslisten og Alternativet.

Udspillet skal nedbringe den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for borgernes skatteklager fra 23 måneder til 12 måneder. Det skal blandt andet ske ved, at borgernære sager kommer foran i behandlingskøen.

Jesper Petersen (S) peger på, at Socialdemokratiet grundlæggende er positive over for udspillet, men at der er ting, som skal ændres, før at Socialdemokratiet kan lægge stemmer til.

»Den barbering af Skatteankenævnene, hvor almindelige mennesker er med til at se på klagesagerne, synes vi, at regeringen går for langt.«

I udspillet lægger regeringen op til, at antallet af de danske skatteankenævn, som er en lokal klageinstans, borgerne kan henvende sig til med skatteklager, skæres ned fra 19 til 10.

Der investeres 230 millioner kroner i klagesystemet i skattevæsenet, fremgår det af udspillet. 110 millioner af disse er dog forventede gevinster ved udspillet, som derefter geninvesteres.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen