Berlingske Business

Københavnerne betaler topskatten

Raadhuset_JNL_artikel.jpg
Foto:

Hovedparten af de 19 milliarder kroner, som topskatten indbringer hvert år, betales af indbyggerne i og omkring København.

Næsten fire ud af ti danskere, som betaler topskat, bor i eller lige omkring København.

Det er i den nye hovedstandsregion, at de gode job og høje indkomster i udpræget grad klumper sig sammen, og det er derfor også i udpræget grad denne del af landet, der vil få glæde af den sænkning af topskatten, som ventes af blive en del af Skattekommissionens udspil, der præsenteres mandag.

Økonom i Danske Bank Las Olsen, der har regnet dette ud, siger, at det så med stor sandsynlighed også er disse mere velhavende danskere, som bliver ramt af de stramninger, der også ventes at blive en del af den nye skattereform.

»Sættes rentefradragets værdi eksempelvis ned, vil det især ramme boligejere omkring København, fordi de typisk har mere gæld og dyrere boliger end i resten af landet,« siger Las Olsen.

»Men,« tilføjer han, »man kan godt forestille sig familier, som har stor indkomst, og som kun har en lille eller slet ingen gæld, der slet ikke rammes, hvis værdien af rentefradraget sættes ned.

Artiklen fortsætter under billedet
ScreenShot204.jpg

Skatteminister Kristian Jensen (V) siger, at »når der kommer en lettelse i skatten, så vil det slå mere igennem hos dem, der betaler og tjener mest.«

»Det kan også godt være, at folk i hovedstaden så vil få en større lettelse i skatten, end i andre steder af landet. Men det er så også dem, der i forvejen betaler mest i skat, og som er med til at betale mest til landdækkende aktiviteter som retsvæsen, politi, forsvar og den slags,« siger Kristian Jensen.

Helt præcist er det 26 procent af alle i Region Hovedstaten, der betaler topskat, mens andelen er helt nede på 18 procent i Nordjylland.

Topskatten indbringer 19 milliarder kroner, hvilket blot svarer til to procent af de samlede indtægter fra skatter og afgifter. Der er tæt ved én million danskere, som betaler topskat, og det svarer til næsten 45 procent af alle med et fuldtidsjob.

Men man skal op og tjene 347.200 kroner, før man rammes af den øverste trappe i det danske skattesystem. Det er dog efter bruttoskatten er trukket fra. Før bruttoskat er det indkomster på 377.400 kroner, svarende til 31.450 kroner om måneden, der betales topskat af.

Læs også: Lavere skat kan give bedre familieliv

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen