Berlingske Business

Ingen grænse for skattefrie gaver til børn

pengegave_artikel_0.jpg
Det kan sagtens lade sig gøre at give børnene en skattefri gave. Læs betingelserne i artiklen herunder. Foto:

Hvis man tænker sig lidt om, kan børn modtage meget store summer fra deres forældre - uden at skulle betale arveafgift.

Skattefrit og uden at betale nogen form for arveafgifter kan forældre overføre penge til deres børn - i ubegrænset omfang.

Det er ellers en udbredt opfattelse, at hver forælder højst må give 58.700 kroner i gave til hver af deres børn om året. Men det kan let lade sig gøre at overføre langt større summer til ens børn, hvis man yder børnene et rentefrit lån.

Det er tidsskriftet Revison og Regnskabsvæsen, der trækker denne fuldt lovlige model frem i lyset, efter det ellers i årevis er blevet sagt og skrevet, at gaver for mere end 58.700 kroner pålægges en arveafgift på 15 procent.

For at opfylde betingelserne om, at der er tale om et rentefrit lån, skal der udarbejdes et gældsbrev, der underskrives af begge partner. Lånet skal være et anfordringslån, så det kan opsiges med 14 dages varsel, men der behøver ikke være nogen form for afdrag på lånet. Det skal heller ikke tinglyses eller stemples.

Læs også: Børnenes julegaver er hellige

Lånet må ikke indeholde tilsagn om, at forældrene har planer om at give afdragsfrie gaver, indtil lånet er betalt tilbage.

Er disse betingelser opfyldt, er der ikke noget i vejen for, at ens børn får eksempelvis én million kroner i et hug, som de enten kan investere og få et renteafkast af, eller som de kan afvikle gæld med eller futte af på rejser, biler og andre fornøjelser.

Når lånet er ydet, står det herefter begge forældre frit for at forære hvert barn en gave på 58.700 kroner om året, og dermed eftergive dem 117.400 kroner årligt på det oprindelige rentefri lån. Så efter lidt mere end otte år, kan der på denne måde flyttes én million kroner fra forældre til børn. Alternativet til ikke at give et lån er at forære én million kroner i gave, men så skal der betales 15 procent i arveafgift.

Hvis hele lånet ikke er eftergivet, før børnene arver, er det kun den del af lånet, der ikke er afdraget, som rammes af arveafgiften på 15 procent.

Læs også: Her er de nye fradrag og skattegrænser

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen