Berlingske Business

Her er Skats digitale stopklodser til din årsopgørelse

Her batter det at bruge pengene fra overskydende skat
Foto:

Skat har indført en ny praksis, som digitalt skal stoppe skatteydere i at få fradrag, de ikke er berettigede til. Skat kommer her med en række eksempler på de digitale stopklodser.

»Det ser ud til, at du skal ændre noget«. »Vi kan ikke godkende fradragene i en eller flere af rubrikkerne 29, 51, 53 og 58«.

Sådan en besked kan mange tusinde danskere få, hvis de med deres årsopgørelse forsøger at få nogle fradrag, som de sandsynligvis ikke er berettiget til.

Det er en helt ny praksis, som Skat i al hemmelighed ifølge Politiken har indført i forbindelse med årsopgørelsen for 2016

1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner.

Det er nogle digitale stopklodser, der er lagt ind i Skats tast-selv funktion på nettet. Ved at se på oplysningerne i årsopgørelsen bremser stopklodserne for borgernes mulighed for at få et fradrag, der lyder helt usandsynligt. Det kunne eksempelvis være en ledig, der prøver at få et befordringsfradrag.

Skats presseafdeling har sendt følge liste over eksempler på stopklodser til Berlingske Business:

- Hvis en borger indberetter et beløb i feltet for fradrag for fredede ejendomme, og ikke er registreret med en fredet ejendom.

- Hvis en borger indberetter et beløb i feltet for befordring, men ikke er registreret med nogen lønindkomst.

- Hvis en borger indberetter et beløb i feltet for Fiskere og DIS-indkomst og skatteyderen ikke har en indkomst, som modsvarer fradraget.

- Hvis en borger samlet set indberetter et beløb i felterne for befordring, øvrige lønmodtagerudgifter, rejseudgifter og øvrige fradrag i personlig indkomst, som er en vis procentdel større end vedkommendes indkomst.

- Hvis en borger indtaster et fradrag for øvrige lønmodtagerudgifter, og vedkommende ikke har en indkomst som lønmodtager.

- Hvis en personer prøver at få et fradrag for Øvrige fradrag i personlig indkomst, men vedkommende har ikke nogen indkomst, som svarer til dette fradrag.

- Hvis en borger indberetter fradrag for rejseudgifter samtidig med fradrag for gæstestuderende.

- Hvis en borger har indtastet over- eller underskud af virksomhed, men mangler at angive regnskabsoplysninger.

audi

Skats presseafdeling fortæller, at der er over 30 digitale stopkoldser i alt, men de kan ikke sende eksempler på flere, da det i givet fald vil komme for tæt på, hvordan Skats kontrol fungere.

Chefkonsulent hos BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Henning Boye Hansen mener, at det er et godt initiativ fra Skats side, fordi det er udtryk for intelligent skattekontrol. Men han forstår ikke, hvorfor Skat har holdt de nye stopklodser hemmelige.

»I betragtning af Skats ellers flittige brug af de sociale medier undrer det os, at de ikke har meldt ud om opfindelsen på forhånd. Det ville have været mere moderne og klædt SKAT at gøre det,« siger Henning Boye Hansen.

Medie: 75.490 udlandsdanskere har gæld til Skat Ny kulegravning

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen