Berlingske Business

Danskerne siger ja til skatteudspil

carstenkoch_NielsHarving_artikel_1.jpg
Carsten Koch - tidligere skatteminister og sundhedsminister - leder Skattekommissionens arbejde. Foto:

De danske vælgere godkender i store træk de foreløbige oplysninger om udspillet fra Skattekommissionen.

Det viser en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen i forlængelse af avisens oplysninger 15. januar om, havd vi kan vente fra Skattekommissionen, når den offentliggør sine anbefalinger til politikerne mandag 2. februar.

Vælgerne er modne til en skattereform nu, også til finansieringen, og tidspunktet er optimalt, fordi regeringen har mulighed for at krydre reformen med underfinansiering i starten og vækstpakker ved siden af. Det vurderer den politiske kommentator og tidligere toppolitiker Hans Engell.

»Hvis der er ét tidspunkt, der vælgermæssigt er modent for en skattereform, så er det nu. Hele den erhvervsaktive del af befolkningen føler, at de betaler uforholdsmæssigt meget i skat af deres arbejdsindkomst. Og de fleste er klar over, at hvis det skal reduceres mærkbart, uden at det får tydelige konsekvenser for velfærdssamfundet, så er man nødt til at hente pengene ind på andre områder. Den holdning er ekstremt udbredt, også langt ind i de borgerlige rækker. Jeg tror virkelig på, at vi får en skattereform, også i god tid inden sommeren,« siger Hans Engell.

Ifølge Greens-tallene er vælgerne på linje med den skabelon, som Skattekommissionen efter Børsens oplysninger opererer med, nemlig at skatten på arbejde sænkes med i alt 36 mia. kroner, og at omkring en tredjedel gives i toppen og to tredjedele i bunden. Det mener 41 pct. er en passende andel, mens kun 24 pct. mener, at andelen er for stor, og 10 pct. mener, at den er for lille.

Samtidig er der flere tilhængere end modstandere af idéen om at sænke boligejernes rentefradrag for at skaffe penge til reformen, selv om alene tanken skaber panik på Christiansborg.

Dinepenge.dk skriver udførligt om Skattekommissionens udspil i dagene op til og efter offentliggørelsen mandag 2. februar.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen