Berlingske Business

Advokat: Nye skatteregler rammer retssikkerheden

Skat
Det er dybt betænkeligt, at regeringen vil indskrænke privates mulighed for at klage over Skat, mener førende advokat. Foto:

Regeringen vil indskrænke privates muligheder for at klage over Skat. Det største anslag mod retssikkerheden for private i mere end 20 år, mener førende skatteretsadvokat.

Det største slag mod privates retssikkerhed på skatteområdet. Regeringen vil med et nyt lovforslag fjerne danskernes mulighed for at klage til Landsskatteretten, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet i en skattesag.

Det får meget harske ord med på vejen fra en af landets førende skatterets advokater og samt revisorer.

Forslaget er netop sendt høring og formålet er ifølge regeringen at få en mere effektiv vej, når danskerne vil klage over en skattesag.

Som reglerne er i dag kan private og selvstændigt erhvervsdrivende klage til Skatteankenævnene, derefter til Landsskatteretten og næste stop hedder så domstolene.

Fremover vil private kun få en klagemulighed i form af skatteankenævnene, før de er tvunget til at gå til domstolene.

"Dette er den største forringelse af almindelige menneskers retssikkerhed på skatteområdet, jeg har oplevet i de 20 år, hvor jeg har beskæftiget mig med at føre skattesager," siger partner og advokat Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen. Torben Bagge er tillige ekstern lektor i skatteret og offentlig ret på Aarhus Universitet.

"Det er helt utilstedeligt, at almindelige mennesker fremover kun kan klage deres skattesag til nogle mennesker, hvis fornemmeste egenskab er, at de ikke har forstand på skatteret," siger Torben Bagge og påpeger, at medlemmerne af Skatteankenævnene er udnævnt politisk.

"Skatteankenævnene er en reminicens fra en tid, hvor man blev ansat i skat baseret på en skøn over, hvor mange penge man havde tjent," siger Torben Bagge.

Regeringen regner med, at den kommer til at spare 20 mio. kr. årligt på forslaget.

Foreningen af danske revisorer FSR er meget enig i kritikken af forslaget fra advokaternes side.

"Skat er et kompliceret fagområde, og i skatteankenævnene træffes afgørelser af politisk udpegede lægmænd. Der skal være modvægt til Skats sagsbehandlere, og den modvægt findes i Landskatteretten," siger formanden for FRS - danske revisorers skatteudvalg, John Bygholm.

"Enhver bør kunne vælge Landsskatteretten som klageinstans. Ingen bør nægtes adgang til at få deres sag behandles ved skatterettens administrative "Højesteret". Alt andet er retssikkerhedsmæssigt betænkeligt," siger John Bygholm.

Torben Bagge mener, at en afskaffelse af skatteankenævnene vil være svært, fordi det for mange lokal politikere opleves som en god tjans at sidde i det lokale skatteankenævn.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen