Berlingske Business

30.000 vurderinger af ejendomsskat skal laves om

boligejere
Grundskylden stiger for grundejere. Foto:

I årevis har Skat konsekvent forhindret utilfredse boligejere i at få genoptaget sager, hvor de fejlagtigt er blevet snydt for fradrag i grundværdien i forbindelse med forbedringer.

Men den praksis er ulovlig, og derfor skal mellem 25.000 og 30.000 ejendomsvurderinger laves om, skriver Ekstra Bladet.

Skats årelange arbejdspraksis betyder ifølge avisen, at tusindvis af danske boligejere kan være blevet snydt for flere års tilbagebetaling af for meget betalt ejendomsskat.

Jyske skattely

Tilbage i august rejste Rigsrevision kritik af Skats ejendomsvurderinger, der rammer helt ved siden af, således at boligejere over hele landet har betalt for meget i ejendomsskatter. Men ifølge Ekstra Bladet er det langt fra det eneste, som Skat gør galt, når det handler om danskernes boliger og grunde.

Allerede i slutningen af sidste år gjorde Kammeradvokaten nemlig opmærksom på, at det er direkte ulovligt, når Skat i årevis har undladt at genoptage sager med utilfredse boligejere, der er blevet snydt for fradrag i grundværdien, når de har lavet forbedringer.

I en orientering fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til Folketingets skatteudvalg d. 25 januar i år, står der således:

’Kammeradvokaten vurderer, at den nuværende praksis ikke er lovlig, idet den betegnes som klart ulovlig og ansvarspådragende’.

skat

- Det handler om, at Skat i normale sager om fradrag alene kigger på vurderingerne i en bestemt årrække, der typisk starter tre år tilbage i tid. Imidlertid kunne man, hvis en række betingelser var opfyldt, gå endnu længere tilbage end de tre år. Men den bestemmelse har Skat på ulovlig vis pure nægtet at følge, siger Christian Gommesen, chefjurist i Rafn & Søn til eb.dk.

Ifølge chefjuristen er det en 'gigantskandale' for Skat.

- Det her er i forvejen det største sagskompleks, der er set i Skat i nyere tid. Vi taler om 25.000-30.000 individuelle sager, og nu skal de gås igennem igen. Det er jo en af de største forvaltningsskandaler, vi har været vidne til, siger han til eb.dk.

Retshjælp: Skat farer for hårdt frem over for skyldnere

Skat skal ifølge Ekstra Bladet på eget initiativ gennemgå samtlige sager om fradrag for forbedringer fra de sidste 10 år. Det vil ifølge Skat selv tage 40 fuldtidsmedarbejdere to år at komme igennem de 25.000-30.000 sager.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen