Berlingske Business

100 procent i skat af SP-penge

pengefaelde2_artikel_0.jpg
De udlandsdanskere, der bliver beskattet af SP-pengene i deres hjemland, risikerer at stå tilbage med ingenting. Foto:

Skatten sluger alle SP-pengene. Det kan blive resultatet for nogle danskere, der har bosat sig i udlandet, hvis de beder om at få deres SP-opsparing udbetalt.

Det fremhæver revisor- og rådgivningsfirmaet KPMG. Den absurde situation kan opstå for de danskere, der bosat sig i lande, hvor der bliver beregnet skat af hele SP-udbetalingen.

Disse personer skal først betale afgiften af pengene i Danmark, og derefter bliver den fulde SP-udbetaling beskattet én gang til. Sverige har allerede tilkendegivet, at man kun vil beskatte udbetalingen efter fradrag af den danske afgift, men så heldige er ikke alle udlandsdanskere.

”Det betyder, at der bliver beregnet danske afgifter af hele udbetalingen samtidig med, at der også bliver beregnet udenlandsk skat af hele udbetalingen,” siger senior tax manager hos KPMG Fredrik Lundgren.

”Bliver den del af udbetalingen, der overstiger 15.000 kroner, beskattet med 50 procent eller mere i bopælslandet, vil der ikke blive noget tilbage af udbetalingen over 15.000 kroner til den enkelte. Hele beløbet vil være gået til at betale skatter,” siger Fredrik Lundgren.

Den danske afgift er på 35 procent af de første 15.000 kroner og 50 procent af resten.

Det rammer bredt

Udsagnet fra KPMG kommer efter at det i sidste uge kom frem, at omkring 10.000 danskere bosat i Sverige får sig en ubehagelig oplevelse. De skal betale skat af SP-pengene to gange.

De kommer til at betale svensk skat af det beløb, der er tilbage efter, at den danske stat har fået sin andel. KPMG mener, at denne form for dobbeltbeskatning vil ramme stort alle danskere bosat i udlandet.

Det skyldes, at den danske skat på SP-pengene er en afgift, og den slags er ikke omfattet af dobbeltbeskatningsaftalerne med de enkelte lande.

Grænsegængere kan slippe billigere

Fredrik Lundgren understreger dog, at det ikke behøver at se helt så slemt ud for eksempelvis danskere bosat i Sverige.

”Hvis personen bortset fra SP-udbetalingen har lav eller ingen indkomst, der er skattepligtig til Sverige, vil den svenske skat dog helt eller delvist kunne bortfalde på grund af diverse fradragsmuligheder herunder personfradrag og fradrag for renteudgifter,” siger Fredrik Lundgren og fremhæver, at dette vil formentlig gælde mange af de grænsegængere, der bor i Sverige og som arbejder i Danmark og derfor udelukkende betaler skat af deres lønindkomst i Danmark.

Han påpeger samtidig, at i modsætning til Sverige har Grønland besluttet ikke at beskatte SP-udbetalingen for personer bosat på Grønland.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen