Berlingske Business

Vibe-Petersen: Topadvokat fortjener bødestraf

Kim
Kim Vibe-Petersen beskylder advokat Karoly Nemeth for at fremsættw urimelig kritik af Advokatnævnet. Foto:

Advokat Karoly Németh er gået over stregen, mener sagens hovedperson Kim Vibe-Petersen, der er rystet over advokatens omgang med fakta.

Det var en torn i øjet på Kim Vibe-Petersen, da han i tirsdagsavisen kunne læse, at advokat Karoly Németh på ingen måde føler sig ramt af den kendelse, som Advokatnævnet for få dage siden afsagde mod Németh selv. Over for Berlingske gav topadvokaten udtryk for, at han ikke accepterer kendelsen, der fastslog, at han »groft« havde tilsidesat god advokatskik og skulle betale en bøde på 60.000 kroner.

»Jeg bliver bebrejdet at have indgivet en politianmeldelse, mens der kørte en voldgiftssag. Men problemet er, at det er faktuelt forkert. Politianmeldelsen blev indgivet 2. april og afvist 28. april 2014. Først 7. juli samme år begyndte voldgiften, og derfor kan man jo ikke slå ned på dette. Det siger noget om, hvor galt det står til i Advokatnævnet,« udtalte Németh om kendelsen, han havde fået imod sig efter at være gået ind i striden mellem de to rigmænd, Kim Vibe-Petersen og René Sindlev, på sidstnævntes side.

Karoly

Det må bero på en forglemmelse

Kim Vibe-Petersen har efterfølgende henvendt sig til Berlingske og forklaret, at der rent faktisk var tale om to voldgiftssager, der kom efter hinanden, og at der således var en voldgiftssag i gang, da Németh politi­anmeldte og bad om en ransagning af Kim Vibe-Petersens adresser.

Kim

»Der verserede uden tvivl en voldgiftssag – hvor advokat Karoly Laszlo Németh repræsenterede klager – på det tidspunkt, hvor politianmeldelsen blev indgivet af advokat Karoly Laszlo Németh,« skriver Kim Vibe-Petersen og tilføjer:

»Det må derfor bero på en forglemmelse, når advokat Karoly Laszlo Németh skulle have oplyst, at Advokatnævnets kendelse »er fyldt med faktuelle fejl«, og »advokat Karoly Laszlo Némeths kritik af Advokatnævnet fremstår derfor også af den grund som helt urimelig,« skriver Kim Vibe-Petersen.

Németh har allerede fastslået over for Berlingske, at han trækker Advokatnævnet i Byretten for at blive renset.

q

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen