Berlingske Business

Tilsyn: PenSam mangler vilje og evne

IT-rod: Finanstilsynet politimelder Pensam
Arkivfoto Foto:

I et opsigtsvækkende brev orienterer PenSams direktør bestyrelsen om, at Finanstilsynet er skeptisk over for bestyrelsens handlekraft og administrationens evner.

Pensionsselskabet PenSam er endnu en gang endt i Finanstilsynets skarpe lys. I november politianmeldte tilsynet PenSam som det første pensionsselskab nogensinde for ikke at levere lovpligtige årsopgørelser til tusindvis af kunder. Og nu viser interne bestyrelsespapirer, at Finanstilsynet udtrykker »skepsis« overfor, om PenSam kan gennemføre en række IT-projekter, som er nødvendige for, at PenSam kan leve op til Finans­tilsynets regler om blandt andet tabsdækning. I brevet, som direktør Helen Kobæk er afsender på, skriver hun blandt andet, at »Finans-tilsynet ikke finder redegørelsen (for strategien, red.) tilstrækkelig til at betrygge dem i selskabets vilje og evne«.

Det er langtfra rar læsning for bestyrelsen i PenSam Liv, mener Søren Andersen fra pen-sionsmægleren Invensure. Han har ikke set noget tilsvarende før.

»De prøver at sige til PenSam, det er o.k., hvad I har fortalt os, I rent teknisk vil gøre. Men vi er usikre på, at I rent administrativt har evner og vilje til det,« siger han.

Caspar Rose, der er professor i corporate governance på Copenhagen Business School mener, at brevet er udtryk for en ganske alvorlig situation.

»Det kræver, at ikke kun direktionen, men også bestyrelsen skynder sig at rette en masse fokus på det her,« siger han.

Den nytiltrådte formand for PenSam Liv, Jens Stenbæk, skal først sidde for bordenden til sit første bestyrelsesmøde i arbejdsmarkedspensionsselskabet i morgen.

Han har således ikke været med til at beslutte den strategi, som Finanstilsynet udtrykker kritik af i Kobæks brev.

»Det er naturligt, at Finanstilsynet følger os tæt. Vi er i en kritisk periode i bestyrelsen, hvor hovedparten af formandskabet er blevet udskiftet. Jeg er bekendt med, at der er en konstruktiv dialog i gang mellem administration og Finans-tilsynet, og at den her sag bevæger sig i positiv retning og mod en afslutning,« siger han om udviklingen i sagen, siden Kobæk skrev brevet til bestyrelsen 27. december.

Det lykkedes i går ikke at få en uddybende kommentar fra kontorchef i Finanstilsynets kontor for pensionskasser, Carsten Brogaard.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen