Berlingske Business

Stine Bosse: »Mænd taler til mænd«

Bosse
Erhvervskvinden Stine Bosse er begejstret for Legos initiativ, der skal få flere kvinder ind i chefkontorerne i den danske legetøjskoncern. Foto:

Legos anstrengelser for at få flere kvindelige cheftalenter frem i geledderne får ros fra erhvervskvinden Stine Bosse. Virksomhedernes ansættelsespolitik bør afspejle, at mænd og kvinder tænker forskelligt, siger hun. Hos headhuntervirksomheden Mercuri Urval er der øget fokus på »kvindevenlige« jobopslag.

Når talentfulde kvinder sætter kurs mod chefstillinger i Lego er chancen for succes større, end den har været længe. Den danske legetøjskoncern satser på jobopslag, der med ord, udtryk og form i særlig grad appellerer til kvindelige ansøgere. Og det er et helt nødvendigt initiativ, som andre virksomheder burde kopiere på stedet, mener erhvervskvinden Stine Bosse.

13BUSlego-bizz-for.jpg

»Vi har forskellige udtryk. Og det skal både mænd og kvinder, der beskæftiger sig med ledelse, forstå. Det er rigtig godt, at den her problemstilling har fået topledelsens opmærksomhed,« siger Stine Bosse.

Den tidligere Tryg-boss er overbevist om, at bestemte udtryksformer og ordvalg i et stillingsopslag har afgørende betydning for, om kvinder har lyst til at søge jobbet.

kvinder

Kan du give et konkret eksempel på, hvordan forskellige formuleringer i jobannoncer appellerer forskelligt til mænd og kvinder?

»Hvis man er vant til at skrive et eller andet i retning af: Du skal håndtere enhver konflikt effektivt. Kunne man i stedet udskifte det med: Du skal altid være opmærksom på, når der opstår konflikter, at du får tilrettelagt processer, som fjerner dem. Det læser kvinder,« siger Stine Bosse.

Den 54-årige erhvervskvinde mener, at danske virksomheder bør lægge mere »kvindelighed« ind i deres rekrutteringsprocesser. Det vil uden tvivl gøre en forskel, vurderer hun.

Kritikere vil jo så sige, at virksomhederne ikke bør gøre forskel på kønnene og derfor heller ikke bør henvende sig forskelligt til mænd og kvinder...

»Vrøvl! Det er noget vrøvl. Det har intet at gøre med at lave forskel. Hvis man ikke er opmærksom på, at kvinder og mænd bruger forskellige ord og tænker forskelligt, så taler mænd til mænd. Og derfor er det fantastisk, at Lego er blevet opmærksom på den problemstilling. Det går ikke ud over nogen. Det gør, at kvinder får en bedre mulighed. Og det skal der til. Længere er den ikke,« siger Stine Bosse.

FILE GERMANY ECONOMY LEGO

Hos headhuntervirksomheden Mercuri Urval er det et budskab, som administrerende direktør Christian Kurt Nielsen kan genkende. Headhunter-direktøren har i over 25 år arbejdet med at finde de rette personer til de rette job og er ikke i tvivl om, at der er forskel på, hvordan mænd og kvinder opfatter bestemte formuleringer i stillingsopslag. Mercuri Urval har derfor holdt møder med sprogforskere fra Københavns Universitet for at komme nærmere på, hvordan det »semantiske snit« skal lægges.

»Vi har kigget på, om vi kommunikerer på en måde, som inkluderer alle. Om de ord, vi bruger, har en tendens til at rette sig mod særlige grupper eller frastøde andre. Det har vi arbejdet meget med,« siger Christian Kurt Nielsen.

charlotte mandrup

Han har fra sin dagligdag i Mercuri Urval konkrete erfaringer med, at det gør en forskel at formulere jobopslag anderledes end tidligere, hvis man gerne vil styrke sin ambition om at sikre en mere lige kønsfordeling i ansøgerfeltet.

»Det er vores opfattelse. Og vi arbejder meget med det. Hvis vi går efter et ansøgerfelt med en divers struktur, så skal vi formulere os på en anden måde«, siger Christian Kurt Nielsen.

Ifølge et notat fra erhvervsstyrelsen fra februar i år er kønsfordelingen i bestyrelserne i de største danske virksomheder sådan, at der gennemsnitligt er 15 pct. kvinder og 85 pct. mænd.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen