Berlingske Business

Schlüter-sag: Sendte regninger ud med flere års forsinkelse

scluter
Sagens omdrejningspunkt, Johan Schlüter. Foto:

Advokatfirmaet Johan Schlüter udstedte millionfakturaer til copyrightforeninger for arbejde udført op til ti år tidligere.

Torsdag fortsætter Schlüter-sagen med afhøring af vidner. I vidnestolen sidder Pia Ekberg, som var vicedirektør i advokatfirmaet Johan Schlüters datterselskab i Slagelse, Registrering Danmark.

Hun skal svare på spørgsmål om det forhold i anklageskriftet, der handler om Johan Schlüter og Susanne Frylands påståede svindel med klientmidler for 114 mio kr.

Ifølge anklagemyndigheden er svindlen sket ved at overfakturere advokatfirmaets klienter, rettighedshaverforeningerne CAB og Filmret, i årene 2011 til 2014.

Specialanklager Malene Stage Christensen præsenterer Pia Ekberg for en række fakturaer fra 2014, som vedrører arbejde, som tilsyneladende er foregået for flere år siden.

En af fakturaerne vedrører registrering af TV2 for årene 2004-2009. Fakturaen lyder på 2,5 millioner kroner. Pia Ekberg fortæller, at der er udført et sådant arbejde i den pågældende årrække.

Hun fortæller også, at tv-registreringen foregik i advokatkontorets lokaler på Højbro Plads, hvor hun også var ansat, og før registreringsarbejdet blev overført til datterselskabet i Slagelse i 2009.

aaa

Fakturaen er altså udstedt 10 år efter, at den første del af arbejdet blev udført. Det undrer anklageren, som gerne vil vide, om der tidligere har været udstedt fakturaer for det pågældende arbejde.

»Det har jeg Ikke kendskab til,« svarer Pia Ekberg, der fortæller, at hun ikke har stået for at udstede fakturaer.

Specialanklageren fremlægger flere fakturaer, som er udstedt i 2014 og også en enkelt fra 2015 for arbejde, som tilsyneladende er udført mange år tidligere. Blandt andet en faktura på fem millioner kroner for arbejde udført i 2004-05.

10BUSPix-Johan-Finans-Svind.jpg

Pia Ekberg bekræfter, at der er udført et sådant arbejde i de pågældende år, men gentager, at hun ikke har haft med udstedelse af fakturaer at gøre.

Afhøringen af vidner fortsætter resten af torsdagen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen