Berlingske Business

Revisorfusion bliver en sag for Bagmandspolitiet

revisor
Foto:

Konkurrencemyndighederne mener, at EY og KPMG tyvstartede på revisorfusionen, før den var godkendt. Myndighederne overdrager derfor nu sagen til Bagmandspolitiet, som skal afgøre, om fusionsparterne har overtrådt konkurrenceloven og idømmes en bøde.

Ifølge konkurencemyndighederne har EY og KPMG taget forskud på glæderne ved, at det gamle KPMG opsagde samarbejdet med det internationale KPMG-netværk, før fusionen var godkendt. Opsigelsen bliver af myndighederne sidestillet med en begyndende implementering af fusionen.

USA

»Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anmelder sagen til SØIK med henblik på en strafferetlig vurdering. En overtrædelse af fusionsreglerne kan straffes med bøde, hvis overtrædelsen er sket forsætligt eller groft uagtsomt,« skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelse.

27BBMKofoed.jpg

EY, som er det fortsættende navn for de fusionerede selskaber, er uenig med konkurrencemyndigheders opfattelse.

»EY's ledelse er ikke enig i, at opsigelsen var en foregribelse af godkendelsen af fusionen og har derfor valgt at anke afgørelsen til Sø- og Handelsretten,« oplyser EY i en skriftlig meddelelse.

Konkurrencemyndighederne godkendte sidste sommer revisorfusionen, men meddelte et halvt år efter, at Konkurrencerådet var nået frem til, at revisionsvirksomhederne KPMG Danmark og EY delvist gennemførte deres fusion, før den blev godkendt. Det var i strid med reglerne om fusionskontrol.

Revisionsvirksomhed

Sagen drejer sig alene om tidspunktet for KPMGs opsigelse af aftalen med det internationale KPMG-netværk. Det skete 18. december 2013 omtrent samtidig med, at nyheden om fusionen blev sendt ud. Fusionen blev først godkendt 28. maj 2014.

For EY er det kommet som en uventet og ubehagelig overraskelse, at udmeldelsestidspunktet kunne blive et konkurrenceretligt problem.

»Selv med omfattende juridisk bistand var der på tidspunktet for opsigelsen ikke noget, der kunne indikere, at den kunne være i konflikt med konkurrencereglerne,« oplyser EY.

Sagen, der er den første sag om såkaldt præimplementering i Danmark, får - ud over en mulig bøde til EY - ikke konsekvenser i forhold fusionen.

»Sagen påvirker hverken tilsagnene eller fusionens godkendelse,« oplyser konkurrencemyndighederne.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen