Berlingske Business

Producentforening jagter penge hos Schlüter-partnere

27BUSJohan-sch.jpg
I sit hjem på Esplanaden i København har Johan Schlüter rigelig med tid til at fundere over Producentforeningen og Bagmandspolitiets ageren over for det nu krakkede advokatfirma. Foto: Simon Læssøe

Selv om advokatfirmaet Johan Schlüter er konkurs, er firmaets tre tidligere indehaveres privatøkonomi ikke fredet i sagen om påstået svindel. I mandags fik Producentforeningen erklæret Susanne Fryland personlig konkurs. Konkurs­begæringer mod de to øvrige er under overvejelse.

I sagen om Johan Schlüter Advokatfirmas påståede svindel med rettighedsmidler, hvor Producentforeningen mener sig snydt for 175 mio. kr., er foreningen gået på jagt efter en del af pengene hos en af de tre tidligere inde­havere i advokatfirmaet, Susanne Fryland.

Som led i pengejagten har Producentforeningen fremsat konkursbegæring mod Susanne Fryland, og i mandags blev hun i retten i Næstved erklæret personlig konkurs.

»Vi forfølger de muligheder, vi har i forhold til det personlige ansvar, vi mener de tre partnere har. Forleden blev Susanne Fryland erklæret personlig konkurs, og det er jo blandt andet for, at vi kan få adgang til hendes private økonomi og se, om der er nogle penge, vi kan gå efter,« siger Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen.

Johan Schlüter

Klaus Hansen vil ikke udelukke, at Producentforeningen også vil forsøge at få erklæret de to andre tidligere indehavere, Johan Schlüter og Lars Halgreen, konkurs i bestræbelserne på at få pengene hjem igen.

»Det har vi ikke truffet beslutning om endnu, men det er klart, at det er en mulighed. Det vil de næste uger vise,« siger Klaus Hansen.

Producentforeningen mener, at Johan Schlüter Advokatfirma via virksomheden Registrering Danmark har svindlet med de danske film- og musikproducenters rettighedsmidler, som advokatfirmaet har administreret på vegne af en stribe TV- og filmproducenter under Producentforeningen.

Johan Schlüter

Johan Schlüter og Lars Halgreen mener, at de er blevet ført bag lyset af Susanne Fryland, som de i juli bortviste og politianmeldte.

Producentforeningen og de tidligere partnere i advokatfirmaet er ikke enige om størrelsen af mellemværendet, og det er ifølge Klaus Hansen en af grundene til, at Producent­foreningen valgte at fremsætte konkursbegæring mod Susanne Fryland.

»Så længe der ikke har været mulighed for dialog omkring afvikling af det mellemværende, der er, så bliver vi nødt til at tage sådan nogle skridt,« siger Klaus Hansen.

Producentforeningen har opgjort svindlen til 175 millioner kr., men da foreningen efter købet af Registrering Danmark fik nogle penge tilbage, er mellemværendet nu ifølge foreningen på 130-140 millioner kr.

JS

Johan Schlüter stiller sig helt uforstående over for beløbets størrelse og tilføjer, at han efter advokatfirmaets konkurs kun får oplysninger fra Producentforeningen via pressen.

»Jeg kan bare gentage, at jeg ikke har haft kendskab til, at der er foregået uregelmæssigheder, og hvorfor skulle jeg ødelægge alt det, jeg har brugt et helt liv på at bygge op,« siger Johan Schlüter.

Noget at komme efter

At det var Susanne Fryland, som foreningen først valgte at gå efter, skyldes ifølge Klaus Hansen forskellige »indikationer«, altså tegn på, at der var noget at komme efter. Eksempelvis fortalte Ekstra Bladet i sommer, at Susanne Fryland i januar i år købte fem sommerhusgrunde for samlet 2,5 mio. kr. Kontant.

Finans: Svindelanklaget advokatfirma er lukket

Selv om advokatfirmaet Johan Schlüter indgav konkursbegæring i oktober, er de tre tidligere partneres privatøkonomi altså ikke nødvendigvis fredet. Ifølge Producentforeningen skyldes det, at de tre tidligere partnere har underskrevet en personlig indeståelseserklæring for økonomien i Registrering Danmark.

Ifølge Johan Schlüter blev erklæringen underskrevet i marts, da mellemværendet var »langt mindre«, og da det stadig var planen, at advokatfirmaet skulle fortsætte som administrator af rettighedsmidlerne. Siden mistede Producentforeningen dog tilliden til advokatfirmaet og opsagde administrationsaftalen.

Klientkonto under lup

Webmediet Finans.dk skrev mandag, at konkursboet efter Johan Schlüter Advokatfirma har bedt Bagmandspolitet efterforske, om en klientkonto hos advokatfirmaet er blevet misbrugt til at finansiere Johan Schlüters udgifter til en fransk straffesag, hvor han for nylig blev frikendt.

AJS

At den del af sagen nu er overgivet til politiets efterforskning betyder ifølge Klaus Hansen, at Producentforeningen også kan forsøge at hente nogle af sine penge hjem hos de tre tidligere partneres forsikringsselskab.

»Det udløser en mulighed for at få dækning for den del af mellemværendet, nemlig to millioner kroner, som stod på en klientkonto, der efter vores opfattelse blev misbrugt. Hvis man skal have penge fra de tre advokaters garantiforsikring, er det en forudsætning, at forholdet er politianmeldt,« siger Klaus Hansen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen